eBay opruiming

Hebt u iets gemist met eBay ?
Ja. Een duik van 42% dit jaar. En nu net een hausse van 20%.
Omdat ik naar het Bill Kill dossier aan het kijken was kwam ik hier op. Ook even kijken naar Google, want hebben die twee iets met elkaar ?

Onlangs had ik het hier over Bill Miller, hoofd beleggingen bij Legg Mason. Miller heeft een slecht jaar. Zie hiervoor m’n Bill Kill blogs.
Nu ben ik van mening dat je veel meer kunt leren van mislukkingen dan van dingen die goed gaan. Even afdwalen en uitleggen: wat goed gaat wordt naar mijn mening meestal verkeerd geattribueerd. Neem bijvoorbeeld economische groei in ons land: net als in ieder ander land komt die dankzij de fantastische bijdragen van (vult u maar in).
Ook al hebben die er niets mee te maken en zijn hun bijdragen van remmende aard, geeft allemaal niet. Credit where credit is not due.

Bij bedrijven is het al net zo. De cyclus draait ten gunste van het bedrijf: komt door de CEO. Gaat het slecht met de beurskoers, dan komt dat door hedge funds.

Terug naar Miller. Ik ben eens naar zijn portefeuille gaan kijken en daar staan eBay en Google prominent in.
Omdat Miller natuurlijk niet van de ene dag op de andere een onkundige prutser is geworden is het de moeite waard eens zijn posities na te trekken, vooral de stukken die het meest onder water staan.

Er zijn natuurlijk allerlei heel goede redenen waarom eBay terug is. Te duur, groei wat zwakker en Google wil zich ook op hun markt begeven – Google is 19% terug dit jaar.
Maar wie de moeite neemt om naar deze ultraliquide aandelen te kijken kan met minder dan normaal risico aardig scoren. Vooral als je Miller’s mislukte spel als uitgangspunt neemt.

Geen posities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: