Theolia: wind in de zeilen

Het Franse windbedrijf Theolia dat in de PolderPortefeuille een prominente positie inneemt, is één van mijn favorieten. Maar het gekke met beleggers is dat ze de dingen soms zo anders zien.

Ik zal u even uitleggen waarom ik dit denk.
De meeste mensen hebben nog geen Theolia. De koers van Theolia is de afgelopen twee maanden alleen maar gezakt. Mijn eerste reactie is dan te roepen “Don’t be sore, buy some more”. Dit is één van de beste manieren om mensen van je te vervreemden en zelfs vijanden te maken.
Maar pure logica leidt mij tot de constatering dat wie een aandeel niet heeft het nog zou kunnen willen kopen. Zo iemand is dus gebaat bij een lagere prijs. Waarom dan zo zeuren ?

Ik meen het echt. Dit is een opportunity. Op ons Theolia forum wordt nu serieus gepiept. Dat is goed. Pijnlijk, ik geef het toe, maar goed.
Want er is voor zover ik kan nagaan niets aan de hand.
En u ziet, ik neem geen blad voor de mond, gebruik geen conditionele termen, dit is wat ik zelf denk. Koop ik bij ? Ik helaas niet en wel om twee redenen: ik zit al tot de wenkbrauwen vol in dit fonds en ik heb nog meer van dit soort opportunities, volg daarvoor de PolderPortefeuille.
Amusant is nog het volgende: terwijl ik bezig was dit billet d’humeur voor u neer te pennen om een aantal van de zich tijdelijk ongelukkig voelende Theolia beleggers wat morele vitamine toe te dienen, wilde ik even ingaan op de reden van de koerszwakte: gebrek aan communicatie de afgelopen periode, sinds de continue notering een feit is. Ik dacht dat het aandeel, zodra het continu genoteerd was, een prikkel zou krijgen. Die bleef uit.
En omdat er verder geen nieuws kwam kalfde de koers af.

Maar wat gebeurt er terwijl ik dit schrijf ? Onze beschermengel besluit ons te helpen. Theolia komt met een communiqué. Dat is Frans voor een persbericht. Daarin staan alleen goede dingen zoals het realiseren van 1000 megawatt, het verkrijgen van financiering van Calyon, de zakenbank van Crédit Agricole, voor €100 miljoen.
Kijk, als beleggers met iemand medelijden moeten hebben is het met Martin Crum en met mij. Wij zitten vol, we waren wat vroeg. Maar ik blijf erbij dat dit een € 30 aandeel is. Het groeit met 100%. Niet zeuren over een kw van 40, die bovendien lekker zakt, gelijk met de koers. Maar volgens mij gaat die nu stijgen.
Enfin, ik ben heel erg long.
Long Theolia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: