Fraai forumproza

Een bijzonder fraai stukje proza, ontstaan in het Theolia-forum, dat wij ook niet geregistreerde Inveztorlezers niet wilden onthouden.

Beste meneer Crum,

De kinderen gaan weer naar school en de crumcrummer tijd is daarmee voorbij. Wij willen nu echt nieuws. Geen crummels, maar harde feiten over Theolia. De verwachtingen van dit aandeel zijn flink aangewakkerd via dit medium. Wij willen niet nog langer crum liggen voor ons geld. Hopelijk wordt het Theolia-verhaal geen “Black Swan” en hoeft de door Michael K. geadoreerde heer N.N. Taleb niet te beginnen aan een vervolgboek genaamd “Crumbling on Happiness”.

Big Jodel

@big jodel:
Geachte heer Jodel,

Crum deed zijn plicht. Bij hem thuis puilen de certificaten van Theolia de provisiekast uit, er liggen koffers vol onder zijn bed en zijn neefjes vouwen papieren vliegtuigjes met … u raadt het.

Nu u nog. De kinderen zijn naar school en u zit om 11.46 uur met uw duimen te draaien. Dat kan allemaal beter.
Tweede hypotheek, mevrouw Jodel weer aan het werk en kopen maar. Immers, sinds Crum er over schreef is de prijs verhoogd, zie hiervoor ook mijn bescheiden bijdrage. Ik bedoel de afnameprijs. Maar de prijs van het aandeel is onveranderd laag.

Dit is dus een ongehoorde opportunity maar wat doen de Jodels van deze wereld? Die schrijven mailtjes. Het is dan ook tijd om u uit te leggen, Crum is dat in zijn ijver vergeten, hoe de beurs werkt. Die werkt door koop-en verkooporders. Als u koopt dan is er kans dat het aandeel gaat stijgen, sterker nog, als u nou maar genoeg koopt is dat een zekerheid.

Daarom zijn wij zo vrij u op uw plicht te wijzen. Als u dit aandeel nou even naar boven jodelt kunnen wij met onze volgende, prachtige Belgische stockpick komen. Nu verspert u ons de weg. Even doorjodelen met Theolia alstublieft. Kunt u dat nog voor sluiting beurs doen?

Mede namens Martin Crum dank ik u jodelend.

Michael Kraland

Disclaimer Kraland: long Theolia

@Michael Kraland:

Geachte heer Kraland,

Uw reactie geeft in ieder geval aan dat ik niet de enige ben die tijd heeft mailtjes te sturen… Maar het is dan uiteraard als columnist en uitgever van dit medium ook uw taak om de boel een beetje in het gareel te houden. En dat doet u uitstekend. Uw “scinisme” ligt mij aan het hart.

Ik heb overigens altijd geleerd dat je laag moet kopen en hoog moet verkopen. Welnu, dat kopen heb ik al achter de rug. Nu moet de goegemeente nog overtuigd worden van het aandeel en dan komt de rest vanzelf. Ik blijf dus hopen op uw niet aflatende optimisme en dat het jodln mij voorlopig niet vergaat.

Het kan overigens geen toeval zijn dat een alternatief energie bedrijf als Theolia een anagram is van “Hate Oil”….

Goed weekeinde en ik zie uit naar de bijdrage van u en Crum a.s. maandag in “Slapend Rijk”

Big Jodel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: