Waterflater

Een tijdje geleden hadden we het op deze site en in Slapend Rijk over het feit dat een van de gevaren van beleggen in water ligt in het feit dat goed bedoelende collectivisten water juist goedkoop willen hebben. En dat ze dan de waterindustrie zullen willen controleren en zo deze bedrijven tot semi-staatbedrijven zullen maken.
Het is goed als water goedkoop is, maar het is beter als het duur is want dan zijn mensen er zuiniger mee, denk ik. Want we hebben immers een tekort aan water.

Gelukkig hebben wij daar de reddende US Cavalry in de vorm van ons Parlement.
Parlement rijmt met intelligent en vandaag zag je dat weer in het feit dat het parlement vind dat waterbedrijven geen dividend meer moeten betalen.
Gelijk hebben ze, maar laten we even meedenken. Het kan nog beter en, u zult het niet geloven, nog intelligenter.

Waarom moeten waterbedrijven weggehouden worden van de Onzichtbare Hand van de marktwerking ? Die Onzichtbare Hand die er voor zorgt dat als er veel behoefte is aan water maar onvoldoende voorraad, dat de prijs dan omhoog gaat ? Wat zorgt voor minder watergebruik ?

Nee, dat moet niet, ons Parlement gaat dit bepalen. Tussen twee opdrachten aan de Minister van Buitenlandse Zaken door, met het verzoek om President Bush of President Poetin te gebieden deze of gene misstand op te heffen.
Want het is bekend, in ons grote buitenland sidderen ze als ons Parlement een vingertje opsteekt.

Ons Parlement heeft dus gelijk maar het kan beter. Water is belangrijk, daar zijn we het allemaal over eens. Het hele conflict in het Midden-Oosten gaat immers om water ?

Gelukkig hebben wij bij Inveztor de nodige mankracht in dienst om dit soort plannen verder uit te werken. Op een manier die goed is voor ons land, maar ook voor ons bedrijfsleven en voor de samenleving als geheel.

Stap een is dat wij onze troepen terugroepen uit Uruguay. Het is daar warm, ongezond, er wordt op ze geschoten en straks wordt het koud. Maar intussen zijn onze jongens daar wel gehard. Met onze stoottroepen vallen wij dus geheel onverwacht Belgie binnen.
Dat is niet moeilijk, het land ligt vlakbij en de grens wordt niet bewaakt.
Onze jongens stoten in een Blitzkrieg door naar Spa, waar zij de bronnen bezetten en vervolgens naar Waterloo, voor de symboliek.
We scheiden Vlamingen en Walen die toch maar ruzie maken en elkaar niet uit kunnen staan en voorzien de jongens van het Vlaamse Front van onze oude uniformen en sturen ze met eenrichtingkaartjes naar Uruguay waar zij de plaats innemen van onze jongens. De Talibaan die ons daar afluisterden horen toch het verschil in accent niet en deze manoeuvre heeft veel voordelen.
Wint het Vlaams Front, dan is de Talibaan in de pan gehakt en dat is goed. Verliezen ze, dan worden ze tot de laatste man afgemaakt en, parbleu, dat is ook niet onwelkom.

Wanneer Spa en Waterloo bezet zijn stoten onze jongens door naar Auvergne waar zij de Volvic bronnen bezetten, en vervolgens naar Evian en naar Clermont-Ferrand, waar de Perrier vandaan komt.

Wij hebben er nog even aan gedacht om de Zwiterse neutraliteit te schenden en door te stoten naar Vevey. Daar staat het hoofdkwartier van Nestle, de grootste waterproducent ter wereld.

Maar wij hebben een beter idee.
Ons Parlement gaat een stap verder en gebied ook Danone en Nestle om geen dividend meer te betalen. Onze minister van Buitenlandse Zaken krijgt als opdracht om de Franse en Zwiterse regering te gebieden de waterdivisies van Danone en Nestle bij Unilever te voegen. Danone en Nestle krijgen dan de rest van de Unilever business pro rata terug. Die liep toch niet dus dat is mooi opgeruimd. Vervolgens stelt het Parlement de verkoopprijzen van Unilever Water vast. Het bedrijf wordt overigens, in verband met de export, omgedoopt in Water l’Eau, wat zowel in Angelsaksische als in Franstalige landen goed functioneert.

Probleem voor beleggers blijft dat het parlement uiteraard ook het dividend van Water L’Eau (vroeger Unilever) afschaft.
Beleggers die daar asociaal op willen reageren komen van een koude kermis thuis: het wordt verboden om aandelen Water L’Eau te verkopen. Wie ze heeft moet ze houden en onze pensioenfondsen moeten een voorbeeld geven en aandelen onbeperkt opnemen.

Nederland komt hierdoor weer op de kaart te staan. Wij tellen internationaal weer mee.
President Bush feliciteert Premier Balkenende en stuurt, uit reciprociteit vanwege Uruguay wat Marines om de maquis in Auvergne onder de duim te houden.

Wordt vervolgd
Geen posities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: