Skye, my husband !

Het bovenstaande is een vertaling van wat een Franse dame roept wanneer haar man onverwacht thuis komt en haar minnaar nog niet aangekleed is. In het Frans: “Ciel, mon mari !”.

Als ik zo naar mijn agenda kijk ben ik pas volgende maand voor het eerst weer thuis. Vandaar deze opening. Ik hoop dat ik nog herkend word.
Skye zelf staat ondertussen steeds meer in de belangstelling.
Als ik de buzz mag geloven gaat BHP, de grote mijnbouwer, als eerste een bod doen. Laten we zeggen op 20. Vervolgens hebben we daar CRVD. CRVD, nummer 1 in erts, is eigenaar van Inco en die zitten er al in, in Skye althans.
CRVD zou aan iemand hebben laten weten dat ze Skye onder geen beding willen laten gaan. Dan kan er een tegenbod komen.
Wanneer deze twee honden vechtend over straat rollen om dit Skye been, komt daar een St Bernard aanrennen. Denk dan aan het Zwitserse Xstrata. Rest ons nog Teck Cominco, ook erg geinteresseerd.
Wat een gedoe he ?
Het leuke voor de belegger is dat ook al gaat BHP er met het been vandoor, de andere honden er voor zullen zorgen dat de verliezers de winnaar een poot uitdraaien en zelf nog eens winst gaan maken op hun positie.
Fair value voor dit bedrijf ligt rond de 20 maar het zou best kunnen dat we flink hoger gaan anders kunnen we immers niet spreken van een uitgedraaide poot.
Misschien koop ik zelf ook nog wel wat bij, al lijkt me de aankoop van Mindoro, in de Philippijnen, nog wat interessanter en daar zit ik nog niet in.
Long Skye

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: