Applied Intellectual Capital: +18%

Applied Intellectual Capital was het onderwerp van de laatste flash van De Kapitalist, afgelopen vrijdag.
Vandaag steeg het aandeel hard: +18%. Weatherly International (WTI.L) koers vandaag onveranderd, gaat een proeffabriek opzetten samen met AIC, om koper, zink, lood en zilver uit hun mijn te halen. Dit wordt gedaan via het Everclear filiaal, onderdeel van de duurzame technologiegroep van AIC.

Abonnees van De Kapitalist hebben afgelopen vrijdag al van alles over dit bedrijf kunnen lezen, we zullen dat artikel op de site reproduceren omdat de beweging van vandaag het niet meer rechtvaardigt het aandeel exclusief te houden.

Het is amusant te zien hoe zo’n gebeurtenis zich ontvouwt. Toen ik voor het eerst naar AIC keek, een half jaar geleden ongeveer, vertelde een relatie me hoe hij op een mijncongres met mensen van Weatherly had gesproken. Die waren toen erg enthousiast over de mogelijkheden om uit overschot uit mijnen al die andere steeds duurdere grondstoffen te isoleren en op te sporen.
Dat leek me een mooi idee en daardoor ging ik naar dit bedrijf kijken. Deze firma is echt een buitenbeentje. Ik kocht het aandeel en ging op zoek naar een studie, die ik neerlegde bij Inveztor.

Het is altijd interessant om te zien hoe dat dan gaat. Iedereen bij ons speurt naastig naar winnaars want we bestaan bij de gratie van het enthousiasme van onze lezers.
Maar niemand pikte dit aandeel op.

Omdat mijn medewerkers het erg druk hebben probeerde ik het bij Johan Kamsteeg, de IT tovenaar.
Kamsteeg houdt van complexe situaties, zeker als hij ze zelf eenvoudiger kan maken en ze een beetje begrijpt. Anders koopt hij niet, dat soort mensen bestaat nog.
Of Kamsteeg verdient teveel met zijn HRI positie, of ik ben niet duidelijk over dit aandeel geweest.
Ook Kamsteeg, ik belde vanochtend om het te verifiëren, heeft niet gekocht. Terwijl ik toch al een tijd doorzeur over dit verhaal.

The Plunger heeft het nu in handen, zonder dat hij daarbij erg veel keuze had moet ik zeggen, want op een gegeven moment werd de nonchalante in mijn ogen tot meer dan een bullish signaal, het was een voorteken. En kijk, vandaag waren de Goden, Mammon, Fortuna en Hermes, ons gunstig gezind.

Ik hoop dat we de komende tijd veel aandacht aan dit unieke bedrijf gaan besteden. Het is succesvol, technologisch geavanceerd en actief in duurzame nichemarkten.
Alleen moeten we nu ook een beetje op de prijs gaan letten want de IPO was onder een pond en vandaag tikten we, zes maanden later al de £ 3 aan.

We hebben dit aandeel dus vrijdag maar meteen in de PolderPortefeuille gezet, niet op mijn eigen aankoopkoers natuurlijk, maar op die van vrijdag. Vandaag is gewoon een kwestie van even geluk hebben, er kwam een bericht.
Maar belangrijker is de inhoud van dat bericht.
Wie AIC goed analyseert en een beetje optimistisch is hoeft niet al te veel verbeelding te hebben om een hele serie van nieuwe ventures uit de koker van dit electrochemische research bedrijf te zien komen.
Hoort u daar blaffen ?
Ik niet.
Dat is omdat geen hond naar dit mooie bedrijf kijkt.

Long AINC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: