En mijn vakantie (III)

De cijfers van het Amerikaanse consumentenvertrouwen werden vanmiddag goed ontvangen. In mijn vorige blog schreef ik hoe belangrijk de werkgelegenheid is maar vertrouwen moet er ook zijn.
Dat komt dus mooi uit vandaag maar bouwt u er niet teveel op, dit soort gemoed kan zo omslaan. Het is maar waar het publiek op let.
Tweederde van de uitgaven komen van de consument en tweederde van hen heeft een eigen huis. Dat huis kon als spaarpot worden gebruikt door het afsluiten van steeds scherpere hypotheken en die vlieger gaat niet meer op.
De prijs voor benzine zit vandaag ook weer in de lift maar dat is even minder belangrijk in de ogen van de markt.

Vandaar dat de beurzen lekker stijgen en de bulls duidelijk de overhand hebben. Goede bedrijfsresultaten helpen, maar pas op want dat zijn de resultaten van tot nu toe en niet de resultaten van de komende zes maanden.

Niet alleen voorzie ik veel meer dispersie, zoals men in dit vak zegt, in de resultaten van sectoren, landen en type activa, maar ook veel meer volatiliteit.
De markt probeert een nieuwe richting te vinden en kijkt nu even naar goed nieuws. Daarom daalt de dollar weer en gaan de koersen omhoog in de VS.
In Europa gaan ze omhoog omdat het hier cyclisch gesproken stukken beter gaat. In Azië ook.
De yen daalde omdat mensen geen carry trades meer kunnen doen uit risico aversie. Daar kan ook weer zo verandering in komen. En twee weken kon niemand bedenken waarom de yen zou stijgen, als was die nog zo ondergewaardeerd.
Zo werkt de markt.Geen posities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: