Kijk, dat bedoelde ik nou

De afgelopen dagen zijn beleggers weer opgelucht en de sterke wind hier in de Provence suggereert dat zij allemaal tegelijk ademhalen.

Ik hoop dat het voorbij is en dat we alleen maar in een correctie zitten, maar ervaring heeft me geleerd in marktzaken het woord hoop te beperken tot wat het dierenrijk op troittoirs achterlaat.

De waterspiegel is rustig en nood tot zwemmen, dankzij de goede bedrijfscijfers. Maar dat zijn of lagging indicators of bewijzen dat een deel van de economie niet is aangetast. Daar gaat het niet om.

Er zijn vier goede redenen om aan te nemen dat het in de credit markten veel erger is dan wij als onschuldige aandelenbeleggers aanvoelen.

1 Mijn vrienden in de bondmarkten zijn heel erg ongerust. Het enige echt goede Bondnieuws kwam van een baseballer die een record brak. De jongen die zijn bal ving betaalde $ 14 voor zijn ticket en de bal is nu een paar honderdduizend dollar waard, Een Talebiaanse outlier, voorbeeld van Wild Randomness.

2 Het duurt even voordat het echt slechte nieuws naar buiten sijpelt, zie mijn eerdere postings over de 15 Augustus deadline voor hedge fund redempties. Houders van slecht papier proberen het eerst te verkopen, zoeken dan hulp en komen pas naar buiten als het niet anders kan.

3 We zien wilde swings in de aandelenmarkt. Eerst worden de shorts door de wringer gehaald, nu lijkt alles weer rustig maar waar duidt dit soort heftige bewegingen op ? Meer dan een biertje valt hier niet te winnen zo gemakkelijk is het antwoord.
Ja, daar achter in de klas, wie stak daar zijn vinger op: inderdaad, een bear markt.

4 Tenslotte krijg je allerlei wilde geruchten zoals dit:
Bundesbank meeting :
Rumour of an emergency meeting because of WestLB
presumably because of problems with liquidity lines for Brightwater
Capital conduit in US. Overall size of US$35bn! Roughly half rumoured by FAZ to be WestLB positions.

Daarom hoop ik dat alles goed gaat maar ben ik bang dat het voorzichtiger is toch liever wat voorzorgsmaatregelen te nemen.Geen posities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: