Theta Deep Value scoort hoog

Met een performance van 21,7% ytd scoort het Theta Deep Value Fund hoog, zo hoog dat het in één van de league tables nummer 1 staat voor dit jaar.

Nog een paar wetenswaardigheden uit hedge fundland: de eerste index voor Augustus die we zien is maar 1,31% naar beneden, wat erg weinig is voor de ergste maand sinds 2000.
Dit cijfer reflecteert op geen enkele manier de pijn die we waarnemen bij een aantal fondsen.

Bluecrest, een fonds in London, liquideert een aandelenfonds wegens slechte performance. We zijn er acuut van op de hoogte omdat er wat aandelen in de PolderPortefeuille zitten die meegeliquideerd worden.
Sommige Fund of funds raken heel veel activa kwijt maar de topper is een Franse bank die we hier ongenoemd zullen laten.
De activa lopen daar met miljarden tegelijk de deur uit – we hebben het nu over een mid-tier locale speler met ongeveer € 20 miljard onder beheer. Reden is dat hun geldmarktfondsen met tientallen procenten zakten. Beleggers krijgen nu de helft terug en voor de rest is het maar afwachten.
We kunnen een bankovername verwachten in Frankrijk, op de korte termijn waarschijnlijk.

Andere duidelijke trend; zoals we in Augustus voorspelden in een van mijn Miskunde postings, de bodemvissers in de ABS en CDO markten zijn nu allemaal als gekken actief om structuurtjes op te zetten die kunnen profiteren van de onduidelijkheid op de credit markten.
Meer daarover in de komende Kapitalist.

Geen posities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: