Next Millenium +50%

Je kunt ook nergens van op aan. Het contraire indicatorschap van de PolderPortefeuille wankelt.

Wat nu weer? Next Millenium steeg 50% sinds we erin stapten, een maand geleden ongeveer.
En dan nog omdat we niet de emissieprijs hebben gebruikt. Die was 50 cent met een warrant van C$ 1. Inmiddels sloot het aandeel gisteren op 90 cent.
Toen NM even in Nederland was, had niemand interesse om in te schrijven. Zelf heb ik dat wel gedaan.

Blijkbaar lekt er nieuws, dat overigens verwacht werd door wie naar de presentatie is geweest. NM is een tweede Dick Findley verhaal, na Ryland, onze grootste positie.

Het nieuws dat misschien lekte gaat waarschijnlijk over de olie-landdeals. NM is bezig een concessie over te nemen van Eternal Energy, dat niet in de PP zit maar waar ik zlef wel een positie in heb. Het aandeel is op de fora van Inveztor al veel besproken. Er loopt een proces tegen het management en alle putten bleken droog, niet echt een succesverhaal dus. Maar EERG heeft een 5% interest in Ryland’s boorresultaten en verkoopt nu ook iets aan NM.
Brad Colby, CEO van EERG is ook steeds meer betrokken bij Ryland evenals een Texaanse exploratie outfit onder leiding van geoloog Bob Lopiccolo, die voor NM naar olie zoekt in Michigan.

De gekte is ontstaan omdat Findley erachter staat en er gezocht wordt in een gebied in Utah waar Delta Petroleum al veel succes heeft.
NM heeft in de meest recente emissie C$ 12 miljoen opgehaald waarvan C$ 6 bij friends & family van het bedrijf.

Murw van een sterk dalend uraniumbedrijf een een zakkende gaszoeker in Texas deed niemand mee, heel begrijpelijk overigens.
NM kan binnen een jaar of anderhalf à twee een goed producerend bedrijf worden. Nu kopen beleggers nog vooruitzichten. Die worden wel met de dag concreter.
De oplopende koers met hoog volume wijst ergens op.

EERG is een aandeel waar ik nu niet aan zou komen. Brad Colby en Steve Swanson, die aangeklaagd worden in een typische Amerikaanse lawsuit die nergens op berust, ondergaan het gelaten. EERG ligt hierdoor stil en je weet nooit zeker hoe zoiets afloopt. In Augustus is er uitspraak horen we. Dat is een goede tijd om nog eens te kijken want dan kan het aandeel zo verdubbelen.
Op dat moment kijken we er nog eens naar voor onze lezers. Nu is het teveel een gok.

Michael Kraland

Disclaimer Kraland: long Next Millennium, Ryland Oil en eternal Energy op het moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: