De Kapitalist: Cool, we gaan kapot

Iedereen verliest in deze markt en ik lig al enige tijd onder vuur van mijn medewerkers en andere gesprekspartners omdat ik te bearish ben. Het is gemakkelijk te bearish te worden als je te lang bullish bent geweest. Ik denk dat ik goed weet wat ik doe. Ik probeer een short bias aan te houden en gooi alle resource aandelen uit mijn portefeuille, als het nog kan. In de komende afleveringen van De Kapitalist zal ik uitleggen waarom en ik weet dat niet iedereen het eens zal zijn met deze capitulatie.

Ik denk dat het nog verder kan gaan naar beneden.
De reden waarom ik dat denk ligt in verdere, nu nog onduidelijke ellende op macro niveau.
Denk aan Emerging Markets. Ook daar zal ik nog op terugkomen, maar ik denk dat de gebeurtenissen me zullen inhalen, vandaar deze blog.
Het is zondagavond, ik probeer nog zoveel mogelijk af te maken voor onze abonnés. Morgen ga ik weer op reis en daarna een paar dagen naar het Zuiden, waar ik ook rustig kan werken. Het is nu schoolvakantie voor mijn kinderen, vandaar.

We staan niet sterk in dit gewoel maar er zijn wel mogelijkheden om de schade te beperken.
Vandaar de titel.
Laten we cool blijven, het is al erg genoeg maar ik hoop dat ik ongelijk krijg als ik zeg dat het nog erger gaat worden voordat het beter gaat.

nvt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: