De derde grootste swing naar boven

Gisteren zag de VS de derde grootste stijging na eerst gedaald te zijn. Vandaag gaan we weer long de index, we denken dat er nu een betere bodem is gezet dan eerder deze week.
We zoeken naar een punt om de bearrally te spelen. We weten goed wat de risico’s zijn en beginnen met een stop op het niveau waar we eerder zijn uitgestapt.
Goede kandidaten om zo’n rally te spelen zijn aandelen met hoge beta’s, die dus sneller bewegen dan de markt. Denk aan Arcelor Mittal, Rio Tinto en BHP Billiton.
EADS kwam met betere verwachtingen, de huidige crisis is misschien juist goed voor dit bedrijf, met een enorme orderportefeuille.
EADS is een bedrijf dat ook geholpen wordt door een sterkere dollar en gedoe bij Boeing.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, ons standpunt is dat we waarschijnlijk in een L vormige bearmarkt zitten. Hopelijk kan die omgebogen worden in een U vorm. Een V, daar geloven we al lang niet meer in.
Binnen die L of die U krijg je bear rallies en die kunnen zo voor een stijging van 20 to 30% zorgen.
De bear rally wil de shorts ruïneren door hun aandelen te squeezen en de longs ruïneren door ze de illusie te geven dat de slechte tijden voorbij zijn. Tot de markt weer inklapt.

Misschien krijgen we er nu een. Maar blijf alert en paranoïde, dat is voorzichtiger.

nvt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: