Opwaaiende zomerjurken

De laatste restanten van de zomeruitverkoop liggen te verpieteren in de boetieks. Volatiliteit is hard gezakt. Technische traders en vooral volatilieitstraders doen het dit jaar slecht. Beleggers in staatspapier die in januari zeker wisten dat dit een goed jaar zou worden zien hier een parallel. Staatspapier is hard in de min net zoals volatiliteit. Klassiek dus, wat het vorig jaar niet goed deed doet het het jaar goed en vice versa.

Dat kan allemaal nu draaien, of niet. We hebben niet veel convictie, behalve dat we blij zijn met onze Noorse staatsobligaties. Zowel de NOK als de koers van dat staatspapier neigen naar boven, wat tot een heel bescheiden double whammy leidt.
Aandelenmarkten aarzelen. Het hangt er natuurlijk evan af of een bear of een bull dit verwoordt.
De markten kunnen goed stijgen want niemand die dat verwacht nu.
Herinterpretaties van eerdere interpretaties van data uit China zijn niet van dien aard dat je naar de winkel rent om wat aandelen bij te kopen integendeel.
Verlies van banen in de VS wordt door de bulls terzijde geschoven als een lagging indicator. Maar is het dat wel?
Wordt banenverlies niet een psychologische leading indicator wanneer degenen die nog een baan hebben hun dollar ook maar gaan sparen en niet uitgeven?
En die dollar zelf? We zijn negatief, anders zaten we niet in die NOK. De NOK drukt uit dat we negatief zijn op zowel de dollar als op de euro.
De dollar stijgt vandaag, bij een zakkende S&P. Beter dan een dalende dollar gekoppeld aan een dalende S&P. We staan op 1,394 tegen de euro. Rond 1,39 staan we klaar om weer wat dollars te shorten, richting 1,42.

Goud blijft zwak rond de $ 923. Zit iedereen er al in en heeft de teruglopende sieradenvraag daarom zoveel invloed? Moeten we onze opties niet aanpassen en ophouden met verlies van premie op dit niveau? Straks meer hierover.

Ook de S&P nodigt tot een short. De extreem lage VIX glimlacht ons toe als een sphinx. Opties zijn goedkoop. We denken aan een long put spread. Dat is een put met een geschreven put met lagere strike. Maar die laatste schrijven we pas wanneer de index daalt, niet daarvoor.

Summertime, losing money is easy. Stocks are jumping and the dollar is high.

Straks meer van The Plunger, over die puts en wat andere zaken.
We verwachten vandaag nieuws van Rockgate over het verloop van hun private placement. Dat was aardig overtekend.
We verdenken RGT ervan dit eerst af te handelen en dan pas de enveloppen met hun boorresultaten open te maken voor een persbericht.

Ondertussen waaien de zomerjurken op. Wie daar onder kijkt ziet wat je elke zomer ziet. Teruglopende liquiditeit.

Michael Kraland is financier en oprichter van Inveztor. Disclaimer Kraland: long Rockgate, Noorse staatsobligaties en goud op moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: