Wat een boel bulls II

Na de Amerikaanse werkloosheidscijfers van vanmiddag zijn we nog wat meer bearish bij Inveztor. Die cijfers waren niet goed, althans dat leek zo. In werkelijkheid lijken ze ons nog een stuk slechter te zijn.
Wat we hier zien gebeuren is niet een verschilletje van een paar tienduizend werkzoekenden maar een vallende werkloosheidsratio.
Dat is de verhouding tussen werklozen en de bevolking. Met andere woorden als de bevolking toeneemt en het aantal banen blijft stabiel, dan neemt de werkloosheid toch toe.
En dat is wat nu in de VS gebeurt.

Dit is deflatoir en erg goed voor obligaties.
Je zou ook kunnen proberen uit te rekenen wat het effect van de stimulatie door de overheid is. David Rosenberg, de voormalige econoom van Merril Lynch, nu werkzaam in Canada, heeft dat gedaan en die cijfers zijn nog slechter.

Het is allemaal niet zo erg zo lang de overheid geld blijft drukken. Dan valt het niet zo op en laten we niet vervelend doen over goud, er is nog maar een minderheid die daarmee bezig is.
Deze cijfers zijn deflatoir, punt uit. Dit weekend zullen we daar meer over voorgeschoteld krijgen. Inveztor zijgt nu in een luie stoel bij de open haard.
Dit waren cijfers met een hoog Schmull gehalte.
Lees zijn volgende commentaar maar.nvt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: