Pendule vervangt cavalerie

Soms kost het €750 miljard om de markt even te kalmeren maar op andere momenten is de pendule beweging van de markten voldoende.

Olie
Vandaag is misschien zo’n draaidag. Olie is gedaald tot $70. Olie correlleert sterk met de S&P. De euro stabiliseert (we stapten gisteren uit onze short maar we denken niet dat dat de reden is waarom de euro stijgt).

Azië is nu in een correctiefase beland, China is in een bearmarkt en wat gaan beleggers nu opmerken? Dat het, buiten de PIIGS, in de rest van de wereld een stuk beter gaat dan daarvoor. De tekenen in de VS worden positiever, Azië groeit, Zuid-Amerika groeit en elders doet de pendule, op de zeer korte termijn natuurlijk, haar werk.

Een stuk goedkoper dan cavalerie en veel betrouwbaarder. Als we weer long gaan voor een kort ritje doen we dat vandaag. Abonnees krijgen dan natuurlijk een mail van ons.

Goud
Goud komt wat naar beneden en zo’n neerwaartse correctie is weer een koopkans. Klagers over de hoge kosten van het aanhouden van goud hebben de mogelijkheid wat calls at the money af te geven. En als ze toch weer bij willen kopen, dan ook wat puts.

Het rendement daarop is al snel meer dan 3% per maand, maar wel met alle risico’s van dien. Het is niet verboden wat rendement op goud te maken. U zult zien, als u het natrekt, dat de politie niet in kan grijpen als u dat doet en de kans dat uw trades worden doorgehaald is vrijwel nihil.

Disclaimer Kraland: long goud, geen positie in overige genoemde fondsen op moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: