1 April

Dit is altijd een leuke dag op Inveztor.net. De zon scheen vanochtend, de terrassen in Amsterdam waren al vroeg bezet en massaal trapten beleggers in onze voorkennisgrap. Het is inderdaad, zoals honderd scherpzinnigen ons lieten weten, 1 april.

We waren bang dat het er iets te dik bovenop lag. De AFM die ons beval uw persoonsgegevens te overhandigen en u ook een bijzonder impertinente vragenlijst voorlegde over uw koersmanipulatieve gedrag… Hoeveel mensen zouden er intuinen?

Wel, felicitaties voor ons en de – redelijk talrijke – slimmerikken die wél even op de kalender keken: de overgrote meerderheid van de Inveztor.net-bezoekers vulde netjes alle vragen in.

Een gewaarschuwd belegger…
Hoe ongewoon ook, sommigen reageerden zelfs met hartverwarmdende steunbetuigingen aan Inveztor.net. Een klein aantal reacties was gepikeerd, vooral geërgerd door de sluiting van de forums. Leuk te zien dat daar zoveel belangstelling voor is. Aan deze mensen: excuses voor de overlast. We beloven dat ze in de komende 364 dagen in de lucht blijven.

Beleggers schreven massaal in en verstuurden hun vragenlijsten. Die kwamen met een kadans van ruim honderd per uur binnen. Meer dan duizend lezers begonnen dapper met invullen. Waarschijnlijk ging er bij sommigen halverwege iets dagen, want ongeveer zeshonderd van hen vulden aan het eind een email-adres in.

Slechts één reactie betrof een bedreiging: wij wachten de dagvaarding af. Er was ook een accountant die ons zijn diensten aanbood ons uit de ellende te helpen. De meeste reacties waren leuk om te lezen en duidelijk: dit is een onacceptabele inbreuk op de privacy. Een ander trapte er in en klaagde vervolgens op een concurrerend forum dat het een flauwe grap betrof.

Wat leren we er nu uiteindelijk van? Zoals elk jaar probeerden we op onschuldige wijze de draak te steken met een actueel onderwerp voor beleggers. Dit keer was dat het verscherpte toezicht én, niet te vergeten, het niet altijd even makkelijk te verifiëren waarheidsgehalte van forumpostings. Een gewaarschuwd belegger telt voor twee.

P.S.: Hoewel aanbevelenswaardig, was het verhaal over de 20%-salariskorting van Jeroen van der Veer en zijn mede Shell-bestuurders ook een 1 aprilgrap. Slechts weinig lezers geloofden dan ook daadwerkelijk dat een Nederlands ondernemingsbestuur vrijwillig in de eigen portemonnee tastte…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: