Ten Catalysator

Duffe aandelen hebben altijd al onze voorkeur gehad en Gamma, waar alles tegenzit, is geen uitzondering. Een dag of tien geleden verdubbelden we onze eigen positie, rond de 31 euro, omdat we hoorden dat Ten Cate geïnteresseerd zou zijn.

“Nee”, zei Gamma tegen een bevriende relatie. “Ja”, zei Ten Cate, tegen een andere meneer die wij kennen. Uiteraard moet je nooit op horen/zeggen afgaan. Behalve wanneer een aandeel erg goedkoop is, voor de boekwaarde of minder te koop staat, veel cash heeft en een mooi dividend betaalt.

Ze spreken al een tijdje met elkaar, zo gaat het verhaal, maar er is onvoldoende synergie, vertelde Gamma. Ondertussen gaat het niet goed met Gamma, maar minder slecht dan de beurs dacht.

Zeer matig
Daarom steeg het aandeel wat na bekendmaking van de resultaten. Inmiddels is het de afgelopen drie weken zo’n 20% aangetrokken. Dat komt niet door de bullmarkt, die misschien maar tijdelijk is. We belden even rond en er zijn meer mensen die denken dat Ten Cate iets met Gamma heeft.

Gamma is goedkoop. Er is geen reden om te denken dat het snel beter zal gaan voor het bedrijf, integendeel, we verwachten dat er nog wat zeer matig nieuws zal komen en dat er geherstructureerd zal worden, misschien begin volgend jaar.

Koers Gamma

Vinger aan de trekker
De koers geeft echter aan dat er iemand belangstelling heeft. Gisteren kwam er weer 3% bij. Wanneer Ten Cate alles categorisch en geloofwaardig ontkent kunnen we zo weer terug, maar ondertussen blijven we even long en houden we de vinger aan de trekker. We houden onze eerste long-positie en verkopen de verdubbelde positie op 38 euro met 20% winst in tien dagen.

Buy the rumour, sell the news. De analisten die het aandeel volgen, Fortis, Kempen en Rabo staan op hold met respectievelijk 38, 31 en 35 euro als koersdoel. Bloomberg geeft ons een koers-winstverhouding van 8,32, een dividend van 5% en een prijs-boekwaardeverhouding van 1,32.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: