Guru Watch

Een paar weken geleden nodigde Walter van Voorst van Beest, Inveztor.net lezer van het eerste uur, ons uit voor een middagje Rienk Kamer gevolgd door een prettig diner in goed gezelschap. Voor die verleiding bezwijken wij extra snel, temeer omdat bleek dat Walter ons het diner zou aanbieden omdat hij de volgende dag vijftig werd, of iets van dien aard.

Wij hadden Rienk Kamer nog nooit gezien, maar omdat in vakkringen iedereen op hem neerkijkt en omdat een paar van onze cliënten ons constant om een second opinion vragen over de punten die hij in zijn nieuwsbrief aansnijdt, waren wij zeer nieuwsgierig.

De wetenswaardigheden hebben we samengevat in een artikel voor Inveztor.net Magazine. Dat is een soort blad, dat vorige week nog niet bestond, maar sinds vrijdagavond wel, zoals u in de bijdrage van vriend Warrum Buffet kon lezen.

Leuk, alleen een beetje lang
Er staan stukken in van onze columnisten en iets over Rienk Kamer. Zo zijn we gaan uitrekenen wat Rienk Kamer’s beleggingen over de laatste twaalf maanden opbrachten. We zijn gaan schatten wat hij verdient en we zullen hier de pret niet gaan bederven door alvast te onthullen hoeveel maar één ding kunnen we u verzekeren, wij verdienen minder.

We hebben ook even aan Rienk gevraagd wat hij van onze schatting dacht. Hij glimlachte minzaam, nam een trekje van zijn sigaar en suggereerde dat wij er aardig onder zaten. Kijk in ons Magazine, dan weet u over hoeveel wij het hier hebben. Eén ding was duidelijk in het Congresgebouw. Of Rienk gelijk heeft of niet, het doet er niet echt toe, zijn publiek is dol op hem.

Bovendien is zijn verhaal best leuk, al is het een beetje lang. Vijf uur is veel, het kon best in twee lijkt ons. Het grote probleem met Rienk Kamer is dat je hem, zoals bij het establishment salonfähig is, wel enigszins misprijzend kunt afdoen als zijnde minder serieus, maar hij heeft tegelijkertijd meer invloed dan welke andere Nederlandse belegger ook.

Bréguet
Blijkbaar is het zo dat de andere Guru’s nogal wat steken laten vallen of een gat in de markt ongedicht laten. Het Congresgebouw zat namelijk vol, met ruim 2000 mensen. Rienk is een beer op de dollar, een beer op pensioendekking, een beer op de beurzen en een bull op India en China, waar ze vanouds goed zijn in aardewerk en niet op een stier meer of minder kijken.

In India zijn runderen zelfs heilig, vandaar ongetwijfeld. Rienk’s voorspelling kwam, voor een belangrijk deel, al snel uit. Weliswaar zakten de beurzen niet direct na zijn presentatie, dat gebeurde pas aan het eind van afgelopen week, maar de dollar reageerde heel beleefd in ging de gewenste richting op. Goede timing van Rienk.

Zijn prachtige Bréguet horloge was daar ongetwijfeld debet aan. Van alle Guruwatches die wij kennen was dat verreweg het mooiste exemplaar. De rest kunt u vanaf morgen lezen in ons nieuwe magazine.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: