Polderportefeuille: TM Why ?

Transmeridian Exploration (TMY, $5,80), de grootste positie in onze portefeuille, zakt vandaag opeens 5%. Het aandeel tikte zelfs even de $5,50 aan.
De vraag is waarom. We kochten onlangs bij op $ 6,10 en zelf hebben we bijgekocht tussen de $6,40 en $6,50. Stom, achteraf gezien, zoals we al eerder meldden (klik hier voor eerder commentaar over TMY).

Er is, dat zie je aan het volume, een grote koper actief.
In een SEC filing vinden we vandaag het volgende:
“Item 1.01 Entry into a Material Definitive Agreement.

On January 9, 2006, Transmeridian Exploration Inc. (“TMEI”), a wholly-owned subsidiary of Transmeridian Exploration Incorporated (the “Company”), completed the acquisition of the 10% carried working interest in the South Alibek Field held by Kornerstone Investment Group, Ltd. (“Kornerstone”). The acquisition was made pursuant to a purchase agreement dated as of December 12, 2005 between TMEI and Kornerstone. The total purchase price under the agreement was $19 million, consisting of $15.25 million in cash paid by TMEI and one million shares of the Company’s common stock valued at $3.75 per share. The shares of the Company’s common stock were issued to Kornerstone pursuant to the exemption from registration provided by Section 4(2) of the Securities Act of 1933.”

Dit betekent dat een heer van Kornerstone, waarvan we menen te weten dat hij een facilitator voor allerlei deals in Kazakhstan is, vandaag veel aandelen loost. Hij kocht ze op 12 December voor $3,75 in een herfinanciering voor de aankoop van een nieuw olieveld.

image001

Deze aandelen worden nu misschien geloosd.
Het is handig om dan mee te doen. Niet met het lozen, maar met het kopen.
Technisch kan het aandeel nog wat lager, richting $5, maar voor wie, zoals wij, denkt dat het koersdoel $17 is, is dat het risico waard.

We laten het aandeel even bodemen en kijken morgen verder.

Michael Kraland


Open onderstaande pdf voor de polderportefeuille.
Michael Kraland is columnist bij Inveztor. Op het moment van schrijven had hij een longpositie in het genoemde fonds.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: