Groen licht voor Theolia

Theolia heeft fiat gekregen van zijn aandeelhouders voor een forse emissie. Dat betekent dat hedge fund Go Capital, dat véruit de grootste weging in de PolderPortefeuille heeft, een groot belang in Theolia heeft verkregen op een niveau van € 9. Nu deze horde is genomen, hebben wij ons belang in de producent van alternatieve energie verdubbeld vanmiddag op € 14. Het wachten is nu nog op de promotie van de Marché Libre (veilingfonds) naar de reguliere markt. Daarmee zou het aandeel gedurende de dag kunnen worden verhandeld, in plaats van één maal per dag om 15:00. Dat zal de koersvorming een enorme impuls kunnen geven. Met name Amerikanen begrijpen helemaal niets van het veilingsysteem en dus beleggen ze er ook niet in.

De verplaatsing van de Marché Libre verloopt niet zonder horten of stoten. Daar was vorig jaar al sprake van. Goed ingevoerde marktpartijen lieten ons weten dat bepaalde onzichtbare (beurs-) krachten het Theolia niet gemakkelijk maken. Het aandeel behoort tot de succesvolste stocks op de Marché Libre. Ergo, zonder Theolia verliest deze markt nog meer van zijn aantrekkingskracht. Toch moet het er toch van komen. Theolia heeft na de succesvolle emissie ruim 18,6 miljoen aandelen uitstaan. De market cap bedraagt daarmee circa € 260 miljoen. Een fonds om serieus te nemen, zo lijkt ons en niet om weg te stoppen in een hoekje voor kleine, minder liquide fondsjes. Liquiditeit heeft zo zijn prijs, of in dit geval: de afwezigheid daarvan drukt de koersontwikkeling. Een overstap naar een doorlopende notering kon zo maar eens 10 tot 15% koerswinst opleveren.

Om niet weer terug te vallen tot een roodstand, schonen wij de PolderPortefeuille wat op. Econosto is verkocht op € 4,37. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. De visie op het aandeel is niet gewijzigd, maar er moet nu eenmaal ruimte worden vrijgemaakt voor de verdubbeling van onze Theolia-positie en de aanschaf van wat calls AkzoNobel. Deze laatste kwam van de week met veel beter dan verwachte cijfers en beschikt ook nu nog over voldoende koerspotentie. Wij kochten eerder vandaag 40 calls AKZ dec’06 met uitoefenprijs € 50 à raison van € 2,25.

Verkocht is verder het restantje in HITT. Het aandeel valt toch een beetje dood, is fair geprijsd en moet om bovenstaande reden ook het veld ruimen, tegen € 7,85 in dit geval. Tot slot bouwer BAM. Hier kunnen we niet echt afscheid van nemen, daarom verkleinen we de positie wat. Vandaag zijn er 150 verkocht tegen € 84,60. Dan blijven er nog 600 over om van een eventuele verdere opwaardering te profiteren.

Open onderstaand PDF voor de PolderPortefeuille.

Michael Kraland


Michael Kraland is columnist bij Inveztor. Long Go Capital, Rainy River, Rampart Resources, Grove Energy, Max Petroleum, Transmeridian, Theolia, Medical Intelligence, Memry Corp, Brightwater.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: