Update PolderPortefeuille (5)

De Columba komt eraan. Dat is het polsarmbandje van Medical Intelligence, waar een prachtig stukje geo-positioneringstechniek in zit verwerkt. Ideaal voor bijvoorbeeld bezorgde familieleden van Alzheimer-patiënten. Die hoeven niet langer de straten af te struinen: de Columba vertelt direct waar de patiënt in kwestie zich bevindt. Enorm interessante markt, dit wordt volgens ons één van de toppers van 2006 (klik hier).

Medical Intelligence heeft de afgelopen maanden diverse interessante deals afgesloten met telefoonmaatschapijen (klik hier) en heeft begin deze maand laten weten de eerste Columba’s ‘binnen enkele weken op de markt te brengen in Frankrijk.’ La douce France heeft inmiddels zijn officiële goedkeuring verstrekt aan de Columba. Wél houden wij rekening met nog een financieringsrondje van Medical Intelligence, houdt u dat vooral ook. Vooralsnog is Medical Intelligence een echte microkap. Dat kan snel veranderen, maar op dit moment is handelen met een strikte limiet een absolute must.

Nu staan wij, zeker in wat onzekere tijden, niet graag rood. Daarom wordt de positie in tradersfonds Info Vista (wederom: klik hier) gehalveerd: wij verkochten vandaag op € 6,61. Terugkoop vindt plaats rond de € 6,30 overeenkomstig onze strategie af en toe een ritje van 5% te maken om het rendement van de PolderPortefeuille nog wat op te krikken. Wellicht niet nodig zult u denken, meer dan 31% dit jaar is inderdaad niet verkeerd. Dat loopt ook wel eens fout, zoals met IBA, waar door tijdgebrek de tweede koopgolf werd gemist. Dat is jammer, maar dankzij het feit dat de positie slechts gehalveerd werd, wordt toch meegeprofiteerd van een verdere stijging.

Tot slot Max Petroleum: onze positie is verhoudingsgewijs te groot. De opgegeven limiet is tot op heden niet gehaald, reden deze te verlagen tot £1,25. Wellicht halveren we deze positie vandaag al.

Open onderstaand pdf voor de PolderPortefeuille.

Michael Kraland


Michael Kraland is columnist bij Inveztor. Long Go Capital, Rainy River, Rampart Resources, Grove Energy, Max Petroleum, Transmeridian, Medical Intelligence, Memry Corp, Brightwater.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: