Update PolderPortefeuille

De beurzen lijken het spoor een beetje bijster. Stevige koersdalingen worden afgewisseld met felle herstelbewegingen. Wij hebben vanochtend bij opening wat posities geruimd en daarnaast nogmaals wat bescherming gezocht in een putspread. Je weet immers maar nooit.

Allereerst de verkopen. Ingenieursbureau Arcadis is op de openingskoers van vanochtend verkocht op € 38,20. Dit passend in de verwachte trend waarbij small- en midcaps het in populariteit af zullen leggen tegen de largecaps. Daarnaast is het restant van het Belgische Iba verkocht. Ook dit op de openingskoers van € 12,91. Het dieptepunt lag iets onder de € 10 de afgelopen dagen (schitterend koopmoment!), terwijl het indrukwekkende herstel strandde op € 12,99. Duidelijk lager dan de eerder behaalde topkoers van € 14.

Dan de putspread: deze constructie is al eerder met succes toegepast, al kon de winst hierop slechts een deel van het verloren gegane rendement compenseren. Timing is everything, reden waarom we bij opening direct alles AEX oct’06 met uitoefenprijs 420 kochten (open buy), terwijl wij een gelimiteerde verkooporder (open sell) hebben opgegeven voor 50 puts AEX oct’06 met uitoefenprijs 400. De limiet ligt op € 9,20. De reden niet direct ook tot schrijven over te gaan heeft met timing te maken. Door even te wachten, levert dat meer ontvangen premie op, althans indien de AEX wat daalt. Dat betekent dat de putspread goedkoper uitpakt. Mocht de € 9,20 worden geraakt, dan kost de beschermingsconstructie per saldo slechts € 3 aan premie. Verkopen direct bij opening zou flink minder hebben opgeleverd (€ 7,95), waardoor de investering per saldo € 4,25 had gekost. Nu lijkt een verschil van € 1,25 wellicht niet veel. Echter: 50 opties, vermenigvuldigd met de hefboom van 100 scheelt per saldo toch € 6.250.

Open onderstaand pdf voor de PolderPortefeuille.

Michael Kraland


Disclaimer: long Iba.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: