Update PolderPortefeuille

De financiële markten blijven negatief gestemd. De PolderPortefeuille noteert echter toch weer een leuke plus en staat inmiddels dit jaar wederom ruim boven de 30% rendement. De AEX is op babsis van het slot gisteren per saldo niks opgeschoten de afgelopen vijf maanden.

Het gedeeltelijke herstel van de PolderPortefeuille is mede te danken aan (eindelijk) een rapportage van hedgefund Firebird Global. Daardoor maakte dit hedge fund een klein sprongetje qua rendement in de portefeuille. Desondanks zal deze per ultimo mei worden verkocht, wij zijn nog in afwachting van de afwikkeling.

Verder bewijst de opnieuw aangegane putspread (klik hier) zijn waarde. Better safe than sorry.

Hoopvol stemt het feit dat het merendeel van de fondsen in de PolderPortefeuille goed blijft liggen. Dit in weerwil van een beurs die toch vooral omlaag lijkt te willen gaan. Zorgen genoeg: een zwakke dollar, stijgende inflatie, centrale banken die aan de renteknoppen zitten. Soms geeft beleggen hoofdpijn.

Aparte vermelding verdient Transmeridian (TMY). Deze positie hebben wij in de PolderPortefeuille gesloten op $ 6,19 (klik hier). Dit vanwege een private placement op $ 5,50. Daarin participeren is echter niet voor een ieder weggelegd. Reden om TMY gisteren toch maar via reguliere weg opnieuw op te nemen op de laatste koers van $ 6,05.

Open onderstaand pdf voor de PolderPortefeuille.

Michael Kraland


Disclaimer: long TMY.   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: