Nieuw hedge fund in Amsterdam

Klein fonds, groot nieuws: Michael Kembel, Etienne Platte, Marc Langeveld en Arjen Sweere beginnen een hedge fund. Vanochtend dienden de heren hun ontslag in. Sweere werkte bij Kempen, maar Petercam is de rode draad.

Kembel(36) was directeur vermogensbeheer bij Petercam, Langeveld(37) hoofd sales en Platte(38) hoofd van de handelstafel. Sweere(37) zat tot een half jaar geleden bij Petercam en stapte onlangs over naar Kempen.

Wat gebeurt hier ?
De beste jongens van Petercam beginnen voor zichzelf. Langeveld en Platte waren de meest ervaren krachten aan de aandelentafel. Kembel is de organisator en klantenman. Sweere gaat de research doen, althans, dat is mijn interpretatie gebaseerd op eigen contacten in het vak, want commentaar hebben we nog niet gekregen.

In de loop van de dag komen we vast wat meer te weten. Dit is voor het eerst dat een hele ploeg in één keer vertrekt op deze manier, die overigens in de Angelsaksische wereld heel gebruikelijk is.

Bij de twee meest succesvolle Nederlandse hedge funds is het in wezen niet anders gegaan: de twee beheerders van Aster-X, Marc Voncken en Pieter-Jan Hüsken werkten samen bij het Philips pensioenfonds.

Bij Go Capital waren de starters Van Schaik, Cauwenberg en Belt alledrie werkzaam bij ABN-Amro, de bank die doorging met leveren van kanonnenvoer aan dit hedge fund, want ook ABN’s hoofd research Mike Kranenburg trad toe, onlangs nog gevolgd door ABN fundmanager Albert Ellema.

De talentenpolarisatie in het Nederlandse beurswereldje lijkt op gang te komen.

Long Go Capital, Aster-X.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: