Update PolderPortefeuille

We hebben de gemeenste en snelste crisis gehad sinds ’87. We merken wel of dit slechts deleveraging was of iets ergers.
Wij kunnen daar toch niet veel aan doen, maar waar we wel wat aan kunnen doen is aan de selectie van onze aandelen en fondsen.
Bovendien voelen we ons nog niet misselijk worden en ook buikkramp blijft gelukkig uit.
Het helpt dat de score nog steeds goed is :
PolderPortefeuille : +28,5%
AEX : +0,8%
We hebben het risico van de portefeuille wat teruggebracht. Als iedereen dat tegelijkertijd doet, krijg je een minicrash zoals in Mei, maar dat terzijde. We hebben ook weer wat aandelen bijgekocht. Wie koopt in tijden van grote negativiteit loopt kans op grotere winsten.
Nieuwe posities zijn Devgen, een Belgisch bio-gewas bedrijf : bestrijding van parasieten die de oogst opeten. Energie blijft een belangrijk thema voor ons, maar voeding is dat ook. Een ander prachtig bedrijf uit België is Melexis, dat chips maakt voor de auto-industrie. Die markt groeit sneller dan de automarkt en Melexis is een belangrijke speler met erg goede resultaten.
We verkochten wat van onze olie aandelen, want we hadden er te veel. Gokker Partygaming en grondstoffenfonds Firebird werden ook afgestoten. Onze individuele aandelen in die sector blijven het goed doen. Exploratie-bedrijven Grange (erts) en Grove (olie en gas) werden ook verkocht, om ons te kunnen concentreren op een geringer aantal posities.
LB Icon, het vroegere Lost Boys, is ook nieuw : we hebben een hoge dunk van het management en geloven dat de webservicesector nog hard zal blijven doorgroeien. Ook internationaal, en daar wil LB Icon aan meedoen.
We hebben ons belang in het Franse windenergiebedrijf Theolia verdubbeld op  €13,18.
Ons koersdoel ligt tussen de €30 en €40.
Rock Well Petroleum (RWP) gaan we ook nog uitbreiden : dit nog niet genoteerde aandeel kopen we in de onderhandse markt. RWP heeft het grootste koerspotentiëel dat we ooit hebben mogen aanschouwen.

Michael Kraland

Open onderstaand PDF voor een overzicht van de PolderPortefeuille.


Michael Kraland is columnist bij Inveztor. Op het moment van schrijven was hij long DevGen, Melexis, Firebird, Grove, LB Icon, Theolia, RWP.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: