Tesla’s schone scheurbak

Tesla maakt een electrische sportauto die hard optrekt. Leuk, macho en milieuvriendelijk.
De jongens van Google zitten erin en de baas is Elon Musk, oprichter van PayPal. 

Vier seconden van nul tot 100, 400 km actieradius na een avondje opladen, dat is pas performance.
Het is een lichtgewicht auto met lithium-ion accu’s.
Anderhalf jaar geleden stopte ik zelf wat geld in Vectrix. Die maken electrische scooters volgens hetzelfde principe. Alleen zijn die dingen niet licht maar zwaar. Je kunt ze zien op http://www.vectrixusa.com. Ik heb erop gereden. Echt een ervaring, ik was meteen verkocht. Ik maak me wat zorgen want er komt niet veel schot in de lancering. Er had al een IPO moeten zijn en de lancering had in Januari plaats moeten vinden. Vectrix wil vooral een stadsscooter zijn.
Tesla gaat nog verder, lees ik in The Economist. Ze willen ook een versie maken die gedeeltelijk op zonne-energie rijdt. Dus niet aangesloten op het electriciteitsnetwerk, dat op kolen, olie en kernenergie loopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: