Zolder de bolder

Crum is van start. Hij was één van de eersten die Theolia zag en schreef er over. Ik gooide het prospectus in de prullenbak toen ik het bij de introductie kreeg. Dat doe ik overigens met de meeste introducties, maar deze keer had ik ongelijk.

Ik dacht dat het een subsidie bedrijf was zonder toekomst. Eigenlijk is het andere aandeel in de sectie Provence van de PolderPortefeuille dat ook. MG International werkt alleen omdat Frankrijk zo’n rare wet heeft die verplicht hekken rond je zwembad te zetten.
Morgen ga ik naar de Provence, eindelijk een duik in m’n zwembad.
Maar er staat nog geen hek omheen. Mme K heeft daar een oplossing voor. Ze wil geen hek, dat is lelijk. Ze wil geen alarm, want het zwembad is wat groot en dan moeten we er drie hebben. Dan schijn je full time bezig te zijn met je alarmsysteem, zegt mijn buurman, die zo’n ding heeft.
Nee, ze wil een soort teakhouten constructie met daarin een automatisch oprollend dekbad over het hele ding.

Dat kost dus een klein fortuin, meen ik begrepen te hebben.
Ongeveer de helft van een modaal zwembad ben ik zelfs bang.
Geen probleem, zegt Mme K., je hebt dat toch verdiend met dat aandeeltje van je ?

Ik wacht nog op de volgende serie resultaten en dan verkoop ik MG. De eigenaar is inmiddels binnen komen zeilen in de Franse Quote 500.
Daar wordt hier veel minder druk om gedaan dan in Nederland.
Nouveau Riche is dan ook een Frans woord (ja ok, prostituée ook en er zijn er meer bij ons dan hier, dat klopt).
Wat in Frankrijk nog steeds telt is je diploma, de boeken die je geschreven hebt, wat er over je in de Who’s Who staat en of je in het Bottin Mondain staat.

Voor Nouveaux Riches moet je bij ons zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: