MG kopje onder

Het absurde verhaal over dit absurde aandeel met een absurd product neemt een absurde draai.
MG duikt 13% naar € 48.
Er zullen een paar onder u zijn die denken dat dat niet anders kan, met zo’n raar bedrijf is zo’n raar land. Daar komen we zometeen op terug. Er zullen er ook zijn die denken dat dit aan de zomer ligt, er is immers geen volume vandaag.
Dat laatste hangt nauw samen met het feit dat het aandeel is opgeschort. Reden tot paniek ? Nee, er zijn twee dingen gebeurd die nauw met elkaar samenhangen. De veiligheidscommissie voor zwembaden wees er vorige week op dat sommige zwembadalarmsystemen niet goed werken en dat er al vier kinderen verdronken zijn.
De Sensor, van MG, zou in sommige gevallen problemen kunnen vertonen, bijvoorbeeld bij regen of wind, en in sommige gevallen zou een lichaam van minder dan 6 kg dat in een zwembad valt niet opgemerkt kunnen worden.

Het is dan ook niet opmerkelijk dat het aandeel 13% lager sluit en de notering vandaag niet tot stand komt.
MG heeft bekend gemaakt, vandaag, dat de objectieven van dit jaar niet veranderd worden en dat 180.000 klanten een brief krijgen om hen te wijzen op dit potentiële probleem. Ze krijgen een 800 nummer om informatie in te winnen en kunnen eventueel hun alarm laten nakijken of inruilen.

Waarom is dit verhaal dan absurd ?
Als u mijn verhalen hebt gevolgd over dit aandeel, dan weet u waarom. U kunt gewoon MG in onze mooie zoekmachine intoetsen en wie weet pikt onze hyperefficiënte redactie dit op en zetten ze wat oude stukken op een rijtje.

Het verhaal is absurd omdat alleen een ongeneeslijke hyperoptimist zijn kinderen bij zo’n zwembad laat rondlopen en op z’n alarm vertrouwt. Je hebt niets aan zo’n ding.
Dat voorspelde ik al toen ik nog voor de IPO m’n eerste stuk schreef. Het ding is hoofdzakelijk nuttig om te ontsnappen aan de wettelijke plicht een oerlelijk hek om uw zwembad aan te brengen.

Dat bepaalt de Franse wet namelijk.
Tot zover dus niets anders dan een product-recall probleem, meestal komt een bedrijf dat snel te boven.

Nu even snel mijn mening, voordat ik van vergaand cynisme beschuldigd wordt. Dat gebeurt toch wel, maar als ik duidelijk aangeef waarom ik die alarmsystemen niks vind, behalve om zo’n lelijk hek te vermijden, dan krijg ik hoofdzakelijk te maken met zeer marginale figuren in plaats van mainstream klagers.

Er zijn vier kinderen verdronken in door alarmen beschermde zwembaden, zo meldt de veiligheidscommissie.
Ik heb een zwembad en ik heb kinderen. Ik heb geen hek.

Die kinderen blijven binnen of ze blijven heel ver weg van het zwembad. Of ze krijgen een badpakje met drijvers aan. Dan gooi je ze gewoon in het zwembad, ze gaan kopje onder, ze wennen en je zorgt dat ze altijd dat veiligheidsbadpakje aanhebben.
De rest is afschuiven en dromen.

Maar ik heb wel degelijk een goede, maar heel andere, reden om het aandeel MG op mijn watchlist voor verkoop te hebben staan. Ook dat kunt u afleiden uit m’n eerdere verhaaltjes.

Dat verhaal vertel ik u in een volgende aflevering, anders wordt het te lang.

Long MG International

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: