MG: overpeinzingen

Nou ja, de krachten in dit  spel zijn een zwemboer die graag iets duurs verkoopt aan een iets te welgesteld overkomende  buitenlander met zo’n groot zwembad enerzijds en mijn vrouw anderszijds, die geen hek wil en geen alarm maar wel allerlei Côté Sud-achtige bladen leest waarin meer modieuze zwembaden dan mijn 35 jaar oude gat in de grond met opnieuw vernieuwde hardware staan.

Een al dan niet automatisch op-en aanrollend hoogwaardig dekbed ter waarde van een Clio (plaatselijke maatstaf) is dan de ideale oplossing. Hoge omzet en dito marge @ 100% voor zwemboer en veel teakhout aan de ene kant van het zwembad voor mijn vrouw. En geen hek, want dat staat inderdaad niet.

Voor mij betekent dit een 1 m kleiner zwembad @ €17000. Voor 15 m zwembad komen we dus op een waardering, ik bereken het maar even op die manier, van € 255.000.

Ik weet zeker dat ik voor € 1500 een aantal vrachtwagens aarde kan laten komen, een dag een bulldozer in kan huren @ €300 en het ding dicht kan gooien.
Dit verkleint  de kans op verdronken kinderen – waarbij  ik mij zal onthouden van waarde-oordelen over bepaalde kinderen in dit kader want je weet nooit waar zo’n  mailtje terecht komt – en brengt het risico van in mijn zwembad plassende jeugd tot een aanvaardbaar niveau terug.
De jaarlijkse onderhoudskosten zijn hiermee ook weg.
Plus alle enge producten die je in zo’n zwembad leegt.

Na vijf jaar kan ik van de contante waarde van de besparing op het volautomatische Clio dekbed plus onderhoudskosten ergens anders, op een betere plek, een kleiner, geheel nieuw, zwembad neerzetten met een  Atoomcentrale hek en een op nanotechnologie gebaseerde urinedetector met stroomstootoptie van MG International, die zich gaan blijven vernieuwen qua  assortiment en R&D .
Prikkeldraad is spotgoedkoop.
Wie alvast Bekaert wil kopen om front te runnen op de trend die wij  hier gaan ontketenen moet gerust zijn gang: you heard it here first.

Plekken zijn namelijk even hard aan mode onderhevig.
Zwembaden horen nu uit de buurt te zijn, vroeger dus bij huis, net zoals mensen vroeger  trots een televisie in hun huiskamer hadden.
Je vraagt je natuurlijk af wat je dan moet met zo’n alarm dat afgaat maar dat wisten we al, wanneer het kind verdronken is dempt men de put.

Disclaimer: long MG International, geen Bekaert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: