Vooraankondiging Slapend Rijk/17

    Slapend Rijk is een coproductie van BNR Nieuwsradio en Inveztor en is iedere maandagavond van 20:00 uur tot 20:30 uur te beluisteren. De presentatie is in handen van BNR-hoofdredacteur Michiel Bicker Caarten en Inveztor-uitgever Michael Kraland.

Gasten vanavond in Slapend Rijk zijn Willem Middelkoop, Martin Crum en mogelijk Diederik Schmull. Geplande onderwerpen zijn onder meer nikkel, Aurelian, DevGen, Bill Miller en nieuwkomer Amora. Van deze planning kan overigens worden afgeweken als de actualiteit of de discussie daar om vraagt.

Michael Kraland over de geplande inhoud:

Willem Middelkoop: Nieuws van de nikkelmarkt. Wat gebeurt daar? Plus een update over olie en in de serie soft commodities iets over mais.
Aurelian, het aandeel dat we niet meer in het programma mogen noemen, althans, Willem mag dat niet van Michiel, is afgelopen week 25% gestegen. Willem kan, als hij dat mag, uitleggen waarom en waarom dit nog door kan gaan.

Martin Crum heeft het over SNS Reaal, dat hard werd afgestraft maar bij Inveztor vinden we dat onterecht en denken we dat de beurs dit helemaal fout ziet en je het aandeel moet hebben.
Vervolgens door naar Spyker: wat moeten we denken van het aandeel dat weinigen serieus nemen?

Ik heb het over DevGen, eerder door ons aanbevolen, dat afgelopen week een procent of 15 steeg na publicatie van een stap vooruit in hun human therapeutics-divisie. Maar die wilden ze juist verkopen, dus wat betekent dit en waarom is dit een serieus bedrijf ?
Vervolgens Bill Miller, de meest gevierde beheerder van Amerika, na 15 jaar outperformance opeens in de min, zie de Bill Kill blogs (123)op Inveztor eerder in Augustus. Waarom was dit te voorzien en moeten we Miller afschrijven ? Of kan je hier juist iets van leren ?
Een blik op Miller’s grote posities: Google, Yahoo, eBay, de grote tech namen, AES, Kodak, United Health en 0% energie en grondstoffen. Maar wel huizenbouwers.
Als die zo naar beneden zijn, was Miller misschien te vroeg en kunnen andere beleggers van zijn analyses profiteren zonder te lijden onder zijn verkeerde timing.
Maar wat doen we met die $ 18 miljard ?

Tenslotte nog Amora, een nieuwe introductie op de AIM, de Londonse Alternative Investment Market. Dat wil Euronext hier ook hebben, zo’n actieve startersmarkt en dat lukt maar niet.
Dat komt omdat ze het verkeerd aanpakken. Kijk naar Amora dat gaat listen op de AIM. In het prospectus lees ik over een dokter die directeur Reuk wordt. Ja, de smell doctor.
Veel bijzonder gekwalificeerde mensen zijn bij dit fantastische bedrijf betrokken. Amora beroept zich op het succes van het Sex Museum in Amsterdam en wil ook zoiets in het hart van London. Maar dan allemaal wat duurder. Een soort Rosse Buurt zonder dames, want vies mag het niet zijn. Vandaar waarschijnlijk dat Hoofd Geur.
Bij Inveztor zijn we er niet veel verder ingedoken dan dit en raden we beleggers aan nog eens na te denken voor ze dit doen.
Geen van ons heeft dan ook posities, als we deze term tenminste zonder misverstanden kunnen gebruiken.
Michael Kraland

Michael Kraland is uitgever van Inveztor en co-presentator van Slapend Rijk.
Disclaimers: Middelkoop: long in Aurelian, Crum long positie SNS Reaal en geen positie in Spyker, Kraland long in DevGen en Aurelian.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: