Skye Limit II

Ik las net een prangende vraag over nikkel in de fora, zie de Polderportefeuille rubriek daar.
Hierbij mijn antwoord.

@Peatnuts
Kijk eens naar mijn blog: daar zet ik neer waarom ik Skye koop. Als het een pindabedrijf was had ik het ook gekocht, toevallig was het nikkel, dat helpt een beetje.
Een grote partij wil het overnemen en omdat heel Canada dat stuk in de Volkskrant gelezen had was de koers een beetje te laag.

Maar omdat er wel heel veel meer nikkel zit dan de meeste mensen willen zien en omdat het maar een klein tentje is en niemand er goed naar keek, werd het een prooi van Billiton die al voor 16% in het kapitaal zit. Hoezo zitten die mensen daarin (lezen ze daar de Volkskrant niet of zo?) welnu, dat blijkt naar enig onderzoek helemaal los te staan van dit prachtige dagblad. Een activistisch hedge fund haalde ze binnen en maakte een mooie winst. Dat doen de beleggers nu ook. Bedankt Billiton. En we vragen ons nu allemaal af of je echt de Volkskrant moet gebruiken om een beetje voor te lopen op de markt.
Toch blijven proberen, of wat vaker Rik Schmull lezen, wat per jaar ook zoiets al de Volkskrant kost, maar iets meer kan opleveren en dus minder dan niets kost, uiteindelijk.

Overigens deel ik die ongerustheid wel hoor, dus ik zal verder niet vervelend doen. Maar die koersen zijn natuurlijk wel echt geld en zo’n commentaartje in De Volkskrant is dat niet.
Long Schmull & SKR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: