Windhandel

Geheel onopgemerkt heeft de Franse overheid in Juli, discreet tijdens de zomervakantie, het aantal megawatts dat electriciteitsbedrijf EdF moet afnemen aan windenergie met 35% verhoogd.
Om het aanbod te stimuleren werd de prijs die aanbieders betaald krijgen ook verhoogd. Zij krijgen 7% meer gedurende 15 jaar. Een windfall heet dat in het Engels.

Gelukkig heeft niemand dit opgemerkt. Exploitanten van windparken durven geen victorie te kraaien. Het ligt politiek moeilijk om je te verheugen over iets dat de belastingbetaler moet opbrengen.
Na enig vraagwerk bleek ons dat deze maatregel bijzonder goed nieuws is voor een andere categorie gelukkigen, namelijk beleggers in Theolia.
Theolia is marktleider in windenergieparken. Aandeelhouders zullen vanaf volgend jaar kunnen constateren dat de winst voor rente en belasting, de EBIT, een spectaculaire stijging zal doormaken.
Wij verwachten 47% meer.

Theolia is voor een groot deel in handen van Nederlandse beleggers. In tegenstelling tot recente commentaren in de Franse beleggingspers zijn wij erg optimistisch over dit aandeel. Op Inveztor wordt het aandeel dan ook op de voet gevolgd.

Beleggers begrijpen het businessmodel van Theolia vaak verkeerd of helemaal niet.
Theolia levert windenergie en weet zich verzekerd van een vaste afnemer en een vaste prijs.

Daarom krijgt het bedrijf dan ook 85% bankkrediet. Hiermee wordt het verwachte kapitaalrendement van 15% hard opgestuwd naar grote hoogte.
Na een spectaculaire stijging sinds de beursintroductie stagneerde de koers de afgelopen maanden.

Als alles verder gelijk blijft zouden beleggers vanaf vandaag kunnen beginnen te snappen hoe ondergewaardeerd dit aandeel is.
Het bijzonder handige en dynamische management en hun vele expansieplannen krijgt u er dan gratis bij.

De Franse analisten hebben zitten slapen. Of ze waren lang op zomervakantie.
De Franse regering speelde daar handig op in. 

Michael Kraland  Michael kraland is long in Theolia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: