Afblijven van Theolia

Ja, nooit verkopen op een kop, dat hoort u toch te weten ! Ik bedoel met deze titel het omgekeerde, maar hoeveel stukken ik ook schrijf waarbij ik uitreken dat Theolia zwaar ondergewaardeerd is, hoe minder er beweging in dit aandeel komt. Theolia vertoont al maanden een Sysiphuspatroon. Het aandeel gaat even naar boven maar vervolgens nog harder naar beneden. Er zit blijkbaar een grote verkoper, misschien zelfs meerdere. We hebben in eerdere stukken al gespeculeerd op het hoe en waarom van deze koerszwakte. Misschien is het probleem eenvoudig op te lossen. Vorige keer meldden we in het FD dat een douceurtje van de Franse staat ervoor zou zorgen dat de EBIT van Theolia tot een procent of 47 kon stijgen, de komende jaren.
De koers won een dubbeltje of twee en kalfde toen hard af.
Overal op ons mooie, beschaafde forum beginnen beleggers zich vertwijfeld af te vragen waarom ze ons in godsnaam serieus genomen hebben.
Ons antwoord is dan, waarschijnlijk vanwege prestaties in het verleden, want prestaties in de toekomst zijn nog niet zeker.

Terug naar dit mooie windbedrijf. Verkoop uw aandelen direct is dus onze boodschap, puur uit bijgeloof. Zelf verkoop ik niets. Want kijk, op 26 september, en dat is dus geen voorkennis, komt EdF, het Franse electriciteitsbedrijf, met een persbericht. Ze gaan hun windbedrijf naar de beurs brengen, doen een IPO voor het eind van het jaar, willen naar 3000 Megawatt, versus de 1000 die Theolia nu in de pijplijn zegt te hebben en wrijven zich in de electrische handjes.

Wij ook. Want wat betekent dit ? Er komt dus een concurrent bij, horen wij links en rechts al iemand kniezen. Wij denken hierbij speciaal aan onze favoriete lezer, hij herkent zich zelf hier ongetwijfeld in.
Niet alleen een concurrent, nog een sterke concurrent ook!
Wij zien dat anders, voorlopig fout want de koers komt niet van zijn plaats, maar u weet hoe dat gaat hè, zodra u verkocht hebt gaan we door het dak.

EdF komt met een bommentapijt IPO. Een Dresden van de windindustrie. Ik krijg vragen van mijn vrouw en van al haar vriendinnen over de telefoontjes van de arme bankemployés die dagenlang hun arme Franse klantjes moeten lekker maken met dit papier. En dat voor twee keer de waardering van Theolia.
Als u dat goed onderbouwd wilt hebben kunt u twee dingen doen. Of u wacht tot Inveztor redacteur Martin Crum vrijdag de 13e met een diep doorwrocht stuk over dit prachtige aandeel komt, of u wacht tot u het elders hoort, van een analist of zo.
Waarom doet EdF dit ? Omdat windaandelen hoog geprijsd zijn.
Waarom is dat goed voor de arme Theolia aandeelhouder ? Omdat zijn aandeel meer waard wordt zodra, gek gemaakt door de intense marketingcampagne, iemand de stok van ons overneemt en ook naar Theolia gaat kijken.
Die zien dan dat, gossiemijne, dit aandeel de helft doet van het EdF verhaal.
Maar, zegt onze favoriete lezer dan, Theolia is geen EdF. Nee, natuurlijk niet waarde lezer. Er is dan ook weinig kans dat Theolia EdF zal overnemen. Maar EdF kan wel haar papier dat twee keer zoveel waard is gebruiken om Theolia op te pakken. Of de beurs kan het aandeel hoger zetten. Nadat u verkocht hebt natuurlijk.
Als u nou snel opschiet kunnen we zo naar boven.Long Theolia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: