Eternal Energy en onze zoekmachine

We krijgen mail van een van onze lezers die zich tevreden toont. Lezer in kwestie heeft ons informele verhaal over een kleine olieprospector genaamd Eternal Energy (EERG, in de pink sheets) opgevolgd.

Eternal Energy maakt deel uit van een paar aandelen die vanwege mijn drukke werkzaamheden, vele reizen of, als u dat liever leest, chaotische bestaan, naast de PolderPortefeuille zijn gevallen.
Het andere aandeel is Payton Planar, waarvoor we al een stuk in de steigers hadden staan dat heel voorstelbaar Payton Place heette.
Mijn broker, de goede man, kocht er 4000 op 2,O8. Nu 3,20. Gewoon een Euronext aandeeltje in Brussel. Groeit 40%, deed 8 x de winst, een no brainer.
Blij zult u denken. Helaas, ontkennend antwoord. De order was voor tien keer zoveel. Vakantie. Vergeten.

Er zijn twee redenen om het over Eternal te hebben. Hou dat aandeel in het oog, het is heel speculatief in de ware zin des woords, maar zeker de moeite waard.
De andere reden is voor mij persoonlijk. Het is een tenbagger want ik kocht een deel van mijn positie voor 10 cent, eerder dit jaar.

Vanavond dus een rondje in de kroeg, als de regen tenminste ophoudt en wij gaan de Tevreden Lezer vragen dit aandeel te volgen. Hij verkoopt de helft om een free ride te hebben.
Wij verkopen morgen 10% om hetzelfde te bereiken en gaan proberen te begrijpen hoe we nou precies ons geld hebben verdiend. Want buiten wat leuk nieuws lijkt de koersreactie me wat overdreven.

Anderhalf uur later:
de telefoon heeft niet stil gestaan en ik heb gesproken met een broker die hier wat meer van afweet dan ik. Niet verkopen, zei hij.
Daar had hij twee goede redenen voor en de eerste was dat mijn aandelen restricted zijn en dus helemaal niet verkocht kunnen worden. Daarom waren ze zo goedkoop, maar ik dacht dat die restrictie er al af was.
Voor beleggers die hier niet mee bekend zijn, in de VS en Canada zijn er allerlei vormen van restricted stock. Meestal worden die aandelen uitgegeven bij een emissie en zo had ik die van mij ook verkregen.
De tweede reden om even te wachten is dat er net gewerkt wordt aan een bron in de Noordzee. Als daar inderdaad wat olie zit hebben we straks opnieuw een tenbagger.

Ik heb dus weinig keus en gezien die situatie doe ik iets heroïsch en blijf zitten. Mocht iemand daar nog een vinger opsteken achter in de zaal en willen weten waarom de Tevreden Belegger wel mag verkopen en ik niet, dan is het antwoord eenvoudig. Zijn stukken zijn niet restricted. Eigenlijk is hij handiger geweest dan ik want buiten mijn aandelen van 10 cent heb ik ook aandelen op 50 cent. Een andere emissie, eveneens restricted.
Onze Lezer kocht op 0,51 en zijn stukken zijn free trading. Verhandelbaar dus.

Misschien toch een goed idee om dit aandeel te gaan volgen en bij een koersterugval in de PolderPortefeuille op te nemen.Long EERG, Payton Planar Magnetics

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: