Skye: bloed op straat

Gisteren heb ik privé Skye bijgekocht op $11,80.
Laten we dat ook doen voor de Polderportefeuille, voor 1000 stuks.

Waarom doen we dit ? Zijn we tijdelijk verdoofd en kopen we zakkende aandelen (nooit doen) of is er iets anders aan de hand ?
Ten eerste sloot het aandeel boven deze koers, op $11,95.
Het laagtepunt van de dag lag op $11,10.
Er gingen 2,2 miljoen stukken om. Dat is enorm, ruim zeven keer zoveel als normaal.

Ik kocht omdat ik denk dat dat bloed op straat was.
Voor de nieuwelingen hier, bloed op straat is capitulatie en bij capitulatie wil je kopen. De verkopers zijn dan weg, het is max wanhoop en er kan alleen nog maar een koerstijging komen als er ook maar een zuchtje goed nieuws komt.

Ik moet het nu even kort houden maar ik wil dit stuk er natuurlijk voor beurs nog even op hebben. De rest komt vanavond wel als ik meer tijd heb.

Ik kocht omdat het me duidelijk lijkt dat hier ongeveer het volgende gebeurd is. De CEO, een mijnbouwer die van Placer Dome komt, een groot goudbedrijf, heeft het meest onhandige perscommuniqué van zijn carrière geschreven. Hij vertelt hierin dat het bedrijf verder zelf wel de zaakjes gaat afhandelen en dit grote nikkeldepôt gaat exploiteren. Dat betekent capex en een verre beloning. Dat betekent verwatering en het eind aan de speculatie rond het aandeel.

Ik denk dat deze man ongelijk gaat krijgen en dat de andere aandeelhouders daar voor gaan zorgen. Die zijn natuurlijk woedend, hoewel ik er een paar kan noemen die dijenkletsend over hun hoogpolige tapijt rollen.
BHP heeft 18%, CRVD heeft 14% plus 4% die nog gaan komen. Dit zijn de twee belangrijkste spelers.
Andere privé beleggers en hedge funds hebben een percentage dat ik nog aan het berekenen ben maar ik denk ergens tussen de 10% en de 40%.
Vanmiddag weet ik meer.
Dit is het belangrijkste onafhankelijke nikkelaandeel. Iedereen wil het hebben. Er ligt geen gram minder nikkel dan vorige week.

Xstrata en Teck Cominco lachen zich helemaal rot op dit moment.
BHP en CRVD mogen niet veel meer bijkopen want vanaf 20% komen ze in een controle-situatie en dan moet je een bod doen.
Wat veranderd is, laten we wel reëel zijn, is dat het eerste bod door ons rond de 20 werd verwacht.
Dat zal nu lager uitvallen. Of het ook lager gaat eindigen lijkt me sterk en daarom speculeer ik door.
Vanaf dit niveau moet dit aandeel kunnen verdubbelen.Long SKR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: