PolderPortefeuille: Rainy opgehoogd

Ik ga vandaag wat Rainy River aandelen bijkopen voor de PolderPortefeuille. Ik denk aan 10.000 aandelen @ C$ 5,45. Full disclosure: gisteren kocht ik al wat bij en vandaag ga ik dat opnieuw doen.Rainy is al de grootste aandelenpost in onze portefeuille. Wij hebben dan ook onze helm opgezet en ons zwemvest aangetrokken. Wij hebben pijnstillers en kalmeringspillen ingenomen want zoals Obi Wan Kenobi zou zeggen:”Schrap gezet zijn wij ons”.

Waarom zo schrap ? Omdat wij nu, zoals wij wel vaker te horen krijgen, levensgevaarlijk bezig zijn. Wat als Rainy een knauw krijgt van 30%, zoals Skye Resources (zie eerdere stukken, gebruik de zoekmachine)?

Daarom nu even justificatie van deze aanpak. Rainy zit niet in een overname situatie. Een overname kun je afblazen, of zelfs, al gebeurt dat zelden of nooit, per ongeluk afblazen zoals bij Skye.

Wij besparen u natuurlijk de kwalificaties van grote Skye beleggers aan het adres van de CEO van Skye die dit grapje onlangs uithaalde.

Nee, Rainy is in Canada een kleine storm aan het ontketenen en we staan nog pas aan het begin van dit verhaal.
Soms is het lucratief om als belegger voor te lopen op andere beleggers.
Er zijn afgelopen week en dezer dagen allerlei analisten op Rainy afgekomen, zo horen we links en rechts in de markt.
Een bekend Parijs’ fonds zou een blok van een miljoen stukken gekocht hebben en gezien hun track record zou dat best gunstig kunnen zijn. Kortom een enthousiaste markt.
Beleggers beginnen zich te realiseren dat er maar één groot risico is en dat is dat er opeens een eind komt aan de grotere goudaders die zijn gevonden.
Het is waarschijnlijker dat dit niet zo is.
Fans van Rainy denken aan een world class goudsituatie van 10 miljoen ounces. Dat betekent een waarde van 750 miljoen à 1 miljard Canadese dollars.
Dit aandeel kan dus nog drie à vijf keer over de kop.
Tegen februari of maart is het boorprogramma klaar.
Dan weten we wat de schattingen zijn, waarschijnlijk al eerder.
Tegen die tijd verwachten we belangstelling van een grotere collega die zelf goud mijnt.

Hoewel mijn gedachten vooral bij de fascinerende Nederlandse verkiezingen zijn maakt een lichte koorts zich toch van mij meester.
Goudkoorts heet zoiets.

Long Rainy River

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: