Rosprirodnadzor: uit Rusland Mitlov

Goed, ik moet straks naar die champagne proeverij, maar ik ben er nog niet geweest en ik heb ook niet met mijn elleboog op het toetsenbord gedrukt.
Rosprirodnadzor is de afschrikwekkende naam van de Russische toezichthouder voor grondstoffenzaken. De baas daar is de heer Oleg Mitlov.

Nou is er een keurig goudbedrijf dat in Engeland genoteerd staat en in Rusland actief is, onder leiding van de al even onbesproken Peter Hambro. Echt een keurige heer. Maar meneer Mitlov heeft bespeurd dat er wat fout zit hier en daar met één van hun goudoperaties en wil dus zijn vergunning intrekken, waardoor het aandeel een kwart van de waarde verloor.
Een Shelletje dus.

Er is weinig reden om te veronderstellen dat meneer Mitlov zijn zin zal krijgen, er is een precedent van Highland Gold waar bij een ongeval 20 mensen omkwamen, wat ons, naïef en goedgelovig als wij zijn toch wat serieuzer lijkt dan de klachten over Hambro. Dit is typisch Russisch en daarom zou ik zelf liever geen zaken doen met die mensen.

Broker Canaccord heeft een objectief voor Hambro op £15. Het aandeel noteert nu onder de £ 10. Wie graag Russisch Roulette speelt moet hier eens naar kijken.

Rosprirodnadzor is een naam die heel goed aangeeft hoe je over dit soort zaken moet denken.
Het schijnt dat je veel geld kunt verdienen in dat land.
Toch eens vragen hoe mevrouw Hambro daar nou over denkt.
Geen posities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: