Kleine vadsigheden uit Cairo

Een van de kleine vadsigheden die wij ons in Nederland permitteren is de Tweede Kerstdag. Of liever gezegd, de zogenaamde Tweede Kerstdag.
Deze dag is al even illegitiem als de Nobelprijs voor Economie, die ook niet echt bestaat. De heer Nobel heeft er nooit een ingesteld, voor zover we weten.
Maar die prijs wordt wel uitgereikt en Nederland ligt vandaag plat.

Zoals wel vaker leggen wij ons neer bij de waanzin vanwege de realiteit. Nederland het Gidsland neemt gewoon een extra dag vrij en noemt die de Tweede Kerstdag, naar een of ander oud heidens gebruik dat ons nu goed te pas komt.
Iedereen kan zich daarin vinden, alleen op Inveztor zult u over dit onderwerp een mild kritische noot lezen, bestemd voor contrarians onder elkaar.

Nederland houdt dus eensgezind vast aan de Tweede Kerstdag.
In zekere zin is dat moedig, want er staat niets over in de Koran.

Er is dus best kans dat wij hiermee een aantal van de marginalere Islamitische fundamentalisten toch nog tegen het hoofd zouden kunnen stoten.

Dat is eigenlijk heel moedig van ons Nederlanders collectief gezien. En we springen er heel discreet mee om, want we houden het uit de wereldpers. Terwijl we daar juist weer wel een opkikkertje kunnen gebruiken, na de Hirsi Ali affaire. Of Verdonk affaire, al naar gelang u een regeltjesfreak bent of een Politische Prinzipienreiter (m/v).
Dat laatste omdat u weet hoe wij denken over politiek zonder principes. Als u dat niet weet moet u de Inveztor Kerstboodschap van dit jaar eens lezen: /pagina/blog/view/4313.

Maar genoeg morele kanttekeningen gezet, u hebt, al dan niet tegenstribbelend een vrije dag. Inveztor echter is noest aan de arbeid. Hier in Cairo, waar uw contrarian op dit moment verblijft in een contrarian hotel dat Talisman heet, is het een zootje.
Nu ben ik geen Cairo kenner -en ik moet zeggen dat ik me gelukkig prijs dat dit zo is- maar het komt me voor dat een zootje de kortste beschrijving is van business as usual in het New York van het Midden-Oosten.

Als eeuwig optimist heb ik meteen gezocht naar voordelen. Welnu, die zijn er. Veel mensen spreken Engels en zelfs Frans, wat leuk is voor mijn familie die mee is. Gisteren was het immers Eerste Kerstdag, dus even de rituele rust en bezinning.
Maar in deze stad gaat dat heel anders. Het gaat luid toeterend en bumper tegen bumper. Het gaat zonder verkeersregels en zonder verstand. Het is smerig, vies, rommelig en gemoedelijk corrupt. Het staat overal vol met soldaten die naar mijn gevoel geen oorlog zullen winnen tenzij tegen landen waar het nog een veel erger zootje is.
Het is ook onbegrijpelijk dat de talentloze saboteur die hun uniformen heeft ontworpen nog niet gefusilleerd is. En zo zijn er nog wel meer misstanden, waar ik het maar niet over zal hebben.

Als u om u moverende redenen naar Cairo zou willen verhuizen maar aarzelt vanwege de moeilijke arbeidsmarkt heb ik een idee voor u. Een company maker. De nieuwe Egyptische Tom-Tom.
Het gaat om een eenvoudig electronisch apparaatje dat of als accessoire of als OEM in auto’s kan worden aangebracht. Het gaat om een automatische klaxon. Dit is een stressverlagend hulpmiddel voor de toch al drukbelaste automobilist hier in de stad.
Deze klaxon toetert automatisch. Er zijn een paar programma’s, die zelfs de meest simpele ziel gemakkelijk kan instellen, zoals 1,3 en 5. De cijfers staan voor het aantal minuten dat voorbijgaat voor er weer getoeterd wordt. Er is ook een Random stand, voor toeteren op willekeurige momenten, de hele dag door en een stand by waarbij ook wanneer de motor afstaat er zo nu en dan wat getoeterd wordt zolang de accu dat toestaat.

Maar we dwalen af.
Doel van deze posting is u te melden dat Rainy River morgen weer handelt, dat ik nog steeds zit te wachten op de volgende boorresultaten maar dat het ook steeds duidelijker wordt dat er nog meer aankomt.

Rainy is bezig een 43101 klaar te maken. Dat is een rapportage over hun boringen waaruit beleggers kunnen opmaken wat ze hier aan hebben, volgens de voorschriften van de beurs van Toronto.
Vervolgens kan Rainy verhuizen van de Venture beurs naar de grote beurs.
Dat maakt het aandeel een stuk gemakkelijker te verhandelen, zeker vanuit het buitenland. Buiten Canada dus, niet buiten Cairo.

In de maand februari zou het een en ander plaats moeten kunnen gaan vinden, vermoedt men in kringen rond het bedrijf.

Dit was het voorlopig vanuit Egypte. Ik kan me niet voorstellen dat er op onze boot een internet aansluiting is.
Mocht dat wel zo zijn, dan kom ik bij u terug met meer nieuws.
De wereld staat immers niet stil op Tweede Kerstdag. Alleen wij.
En in Cairo staan ze het hele jaar stil.

Long Rainy River

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: