Inveztor lanceert De Kapitalist

Op 1 februari gaat De Kapitalist van start. Een voorproefnummer wordt deze week aan beleggers verzonden. Voor het Voorproefnummer kunt u hier klikken.

De Kapitalist is een voor Nederland unieke nieuwsbrief voor beleggers. Beurssite Inveztor (www.inveztor.nl), eigendom van de FD Mediagroep, oprichter Michael Kraland en medewerkers, lanceert het project.
Het doel van De Kapitalist is gevorderde particuliere beleggers unieke perspectieven te bieden om ze te helpen hun resultaten te verbeteren.
Inveztor ging in januari 2006 van start. De Modelportefeuille van Inveztor behaalde in 2006 een rendement van meer dan 43%.
Voor de details van de Inveztor-portefeuille kunt u hier klikken.

De Kapitalist is een rendabele investering
Weet u wat een tenbagger is? De term is van de legendarische belegger Peter Lynch.
Een tenbagger is een belegging waarbij je je investering tien keer binnenhaalt. Kraland gebruikt de uitdrukking vaak omdat hij naar dit soort beleggingen zoekt. Goudexpert Willem Middelkoop streeft dit doel ook na.
Doel van De Kapitalist is de meest rendabele investering van haar abonnees te zijn. Dit lijkt misschien onrealistisch, ongeloofwaardig en zelfs bombastisch.
Dat is het niet.
De initiatiefnemers denken dat hun abonnees, ook als ze nog nooit een tenbagger in handen hebben gehad, omdat ze te vroeg verkochten of te laat kochten, er nu één te pakken hebben.
De Kapitalist heeft tot doel tien keer zijn geld op te brengen, of nog veel meer en het wachten is op de eerste abonnee die kan aantonen dat hij erin is geslaagd honderd keer zijn inleg terug te verdienen.
Voor veel beleggers moet De Kapitalist hun eerste tenbagger worden.

Een abonnement op De Kapitalist kost €399. Een introductie abonnement kost €299.
De Kapitalist mikt op de meer vermogende beleggers, die tienduizenden euro’s en vaak veel meer in een belegging steken.
Eén extra idee, met alle follow up uiteraard, en het doel is bereikt.
Vorig jaar leverde Inveztor haar lezers al tientallen ideeën op die bijzonder rendabel waren, zowel lange termijn beleggingen als korte termijn trades.

De mensen erachter
Uiteraard wordt er achter De Kapitalist stiekem aan de touwtjes getrokken door een aantal partijen die elkaar de bal toespelen.
Alleen is het scherm in dit geval, bij hoge uitzondering natuurlijk, geheel transparant.
De Kapitalist wordt geschreven door Jan Dwarshuis, ervaren ex-Strating en NIB effectenman, Martin Crum, columnist bij Inveztor, Michael Kraland, financier en adviseur van hedge funds en vermogensbeheerders, Willem Middelkoop, goudbelegger en publicist en Diederik Schmull, ruim een kwart eeuw ervaring in de City bij Morgan Stanley en nu bij Crédit Suisse.
Vincent Strik, vroeger bij Het Financiëele Dagblad en ex-hoofdredacteur van het FIA beleggersweekblad is hoofdredacteur. Peter Vermeulen heeft de dagelijkse leiding. Commercie is in handen van René Smal.
Kraland werkt vanuit Parijs en Schmull vanuit London.

En concreet?
Abonnees krijgen jaarlijks een tiental afleveringen. Die staan maandelijks gepland, zonder dat de redactie zich hier persé op wil vastleggen. Al naar omstandigheden kan dat schema veranderen. Abonnees krijgen ook tussentijdse flashberichten, zodat ze als eerste op de hoogte zijn van nieuwe feiten of nieuwe meningen van de schrijvers.
Abonnees van De Kapitalist krijgen dus een voorsprong.

Is dit meetbaar?
De PolderPortefeuille, nu ook te zien op Inveztor, is centraal aanwezig op De Kapitalist.
De afgelopen tien jaar werd de PolderPortefeuille gepubliceerd in Quote en op website IEX. In die tien jaar is het rendement gemiddeld ruim 26% per jaar geweest. Vorig jaar was het ruim 43%. In tien jaar komt dit uit op 955% versus 126% voor de AEX. Iedereen kan elke maand de mutaties controleren en narekenen.
De redactie van De Kapitalist is ook bedreven in de kunst van het recapituleren. Verliezers en winnaars passeren hier de revue.
Eén van de principes van Kraland ligt hieraan ten grondslag: leer van je verliezen. Je hebt je lesgeld betaald, dus leer dan ook de les. We leren meer, veel meer zelfs, van onze fouten dan van wat we goed doen. Laten we dat dan ook systematisch doen.
De Kapitalist is een constante leerschool in kennis van markten, geschiedenis en psychologie.

En in een bearmarkt?
Beleggers denken nooit genoeg na over hoe snel een markt om kan slaan. Tenzij ze dat teveel doen en op aanraden van deze of gene angstgoeroe al jaren omgeven door blikken erwten en een Bijbel onder de keldertrap zitten.
De Kapitalisten weten dat de ene cyclus de andere volgt. Hoewel er helaas geen bel luidt op de top of op de bodem, hebben de schrijvers van De Kapitalist ruime ervaring met slechte markten.
Lezers kunnen gebruik maken van de aanwezige scepsis, vooral ten opzichte van de institutioneel spelers en hun belangen, kennis van de psychologie van de particuliere belegger, ervaring met hebzucht en angst en bedrevenheid in het gebruik van bearmarkt-instrumenten.
Bearmarkten zijn altijd pijnlijk. De Kapitalist probeert die pijn terug te brengen en, in sommige gevallen, om te doen slaan in winsten.

Bent u nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor een voorproefje. Het verplicht u tot niets.

Michael KralandMichael Kraland is oprichter van Inveztor. Disclaimer: niet van toepassing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: