Gloeiend erbij

Xemplar, een recente additie in onze PolderPortefeuille, steeg gisteren naar 0,92, een nieuw hoogtepunt en ongeveer drie keer de koers van drie maanden geleden.

Dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat er geen nieuws is. Beleggers kopen wat bij en moesten wat meer betalen. Tenzij de voorkennis die ik had uitgelekt is. Ik heb mijn trip naar Namibië moeten uitstellen. Voordat de meelezer van de AFM nu zijn hiërarchie hiermee blijmaakt voel ik mij toch verplicht te vermelden dat ik dit schertsend bedoel. Zeker, mijn reis is uitgesteld en vervangen door een andere, geheime, niet koersgevoelige bestemming, maar mijn reisje naar Namibië had ook niet het potentiëel om de koers in beweging te zetten. Niets dat ik doe of denk heeft dat potentiëel denk ik overigens, maar de meningen van de regelgever kan verschillen.

In één van de komende afleveringen van De Kapitalist, onze nieuwe nieuwsbrief die geen nieuws bevat maar hoofdzakelijk aandelen analyses, mijn portefeuille en de ideeën van mijn hardwerkende collega’s, gaan we uitgebreid in op Xemplar.
Er wordt nu geboord in Namibië. Wat er uitkomt weet ik nog niet.
Als de koers dus stijgt is dat pure speculatie.
Er is wel reden voor. De kans van slagen in Namibië is meer dan gemiddeld.
Xemplar heeft concessies vlak naast de Rossing mijn, één van de allerbelangrijkste uraniumproducerende mijnen ter wereld. Die mijn is in handen van Rio Tinto, maar Iran heeft 10%, ook leuk.
De streek daar heet Warmbad.
We worden vast nog warmer, lees De Kapitalist, de nieuwe nieuwsbrief zonder nieuws die ook geen brief is maar een email, en dan bent u er straks misschien ook gloeiend bij.

Klik op de titel of op onderstaand PDF voor een overizcht van de meest recente PolderPortefeuille.Long XE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: