Triskaidekaphobia in de achteruitkijkspiegel

Je moet nu in big cap US aandelen zitten. Weg met euro trash small caps !
Nou is het wel zo dat die kleintjes duur zijn en als je de statistieken moet geloven hoor je er helemaal nooit in te zitten behalve als ze een kw van 6 hebben. En een rendement van 6%. Route 66 aandeeltjes.

Het is natuurlijk niet altijd zoals het lijkt. De Dow rukt onweerstaanbaar op maar dat is in dollars. Wij willen niet vulgair zijn maar in euro’s rukt deze mooie index niet op maar af. Hij staat nog steeds ver onder zijn hoogtepunt.

Dat is ook logisch want de nieuwe merite van de Dow is dat die grote aandelen het zo goed doen vanwege hun internationale business. Die rapporteert niet in dollars aan het hoofdkwartier, of juist wel, het maakt niet uit. De dollars zijn kleiner dus lijken de winsten groter. Daarom stijgt de Dow. Nog afgezien van het feit dat veel grote aandelen, eigenlijk bijna allemaal met uitzondering van Exxon en Altria, het niet goed gedaan hebben.

Iedereen die nadenkt is nu ongerust want de Amerikaanse economie verzwakt en de index dondert voort. Het rare woord hierboven verwijst naar de angst voor de 13000 grens en dat oprukken is gewoon afrukken. Tenzij we in een manische fase belanden.
Dan zien we misschien het signaal om eindelijk te verkopen. Alle klassen activa stijgen, zo zien steeds meer strategen in. Het verkoopsignaal komt pas als die stijging versnelt.
Nu nog niet hoewel, sell in May.

Geen posities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: