Mijn naam is Bond. Kluns Bond.

Gentlemen prefer bonds, zo luidt het gezegde.
Wie dat nog gelooft loopt vreselijk achter.

Bond beleggers voelen pijn, zo koppen de kranten. Natuurlijk voelen bondbeleggers pijn want de bondprijzen zijn heel hard gezakt. Hoe harder hoe beter, wat mij betreft. De laatste keer dat bondprijzen heel hard zakten, in 1994, kwamen een aantal van mijn toenmalige cliënten er achter dat ze eigenlijk helemaal niet veilig waren, die zogenaamd veilige obligaties van ze. En dat waren treasurers. Die konden bijna niet anders. De slimsten switchten naar hedge funds. Markt neutrale producten, die veel minder last hadden van rentestijgingen of daar zelfs van profiteerden.
Het werd een prachtig jaar voor me. Nog nooit had ik zoveel marktneutrale hedge funds verkocht. Nog nooit had ik zoveel blije cliënten.
Nu is het opnieuw zover. Laat u niets wijsmaken door uw adviseurs. Obligaties zijn een sterk directioneel instrument. Als de rente stijgt verliest uw obligatie in waarde. Hoe langer de obligatie loopt, hoe meer u verliest.
Maar wat moet u dan doen met het veilige deel van uw portefeuille ?

Zoek een adviseur die u helpt met het samenstellen van een goede marktneutrale portefeuille. Zijn daar dan geen risico’s ? Natuurlijk wel, maar een ding staat vast. U staat niet 100% zeker op verlies bij de eerste de beste rentestijging.

nvt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: