DWDWDW, waarin de Polderportefeuille1111% doet in 11 jaar

Dat was weer de week die was.

Op 6 Juni 2006 kon je de radio niet aanzetten, internet niet op of de loge van de concierge niet langs of je hoorde en zag dat het een duivelse dag was. En dat dit niet vaak voorkomt. Wat we hieraan hadden is me tot vandaag de dag niet duidelijk. Satan is aan mijn deur voorbij gegaan of hij huist zo diep in mij dat alleen mijn eventuele vijanden hem kunnen bespeuren.

Veel moeilijker is om in 11 jaar een score van 1111% te halen. Niet 1112 of 1110, maar precies 1111%.
Ik kan het u verzekeren, probeert u maar eens.
Vandaag is daarom een feestdag en ik sluit weddenschappen af.
Als er iemand geïnteresseerd is in weddenschappen, dan hoor ik graag. Ik wed om dozen wijn.
Rob Defares, kapitalist (met een kleine K want hij is geen betalend abonnee) te Amsterdam, mag niet meedoen voor hij niet die doos Latour heeft bezorgd die hij nog schuldig is.
Zoals hij onlangs in een email erkende.
Ik raad u af weddenschappen met hem af te sluiten want ik wed dat hij wel incasseert als hij wint.
Ook dat bevestigde hij me immers onlangs.

Anthony Bohnenn, van Grange Resources mag ook niet meedoen. Die zuinige meneer is me nog een doosje Grange verschuldigd. Hij heeft me laten weten dat hij de verplichting niet wenst te voldoen.
Wij wilden deze belangrijke mededeling voor Grange aandeelhouders niet beperken tot het elitaire groepje betalende Kapitalisten, want wie weet kleurt dit uw mening over het aandeel.
Grange is een bijzonder mooie wijn die wij helaas niet vaak drinken, vandaar dat ik het zo jammer vind dat meneer Bohnenn verstek laat gaan. Ze maken natuurlijk veel kosten bij Grange en ik begrijp hem best. Nederlanders blijven Nederlanders, zeker als het flesjes van boven de € 100 betreft.

Ik ben dus bereid te wedden.
U mag meedoen maar ik raad het u af, zeker als u een betaald lezer van De Kapitalist bent. Die houden we graag financiëel gezond vanwege onze goede doelen (niet eigen doel, zoals Cruijff volgens één onzer lezers ooit zei).

Ik denk overigens dat ik dit over 11 jaar niet meer doe. Als ik het over 11 jaar nog steeds doe, dus publiekelijk een portefeuille bijhoud en iemand anders de score laat berekenen, dan wil ik best wedden dat we dan op 2222% of hoger staan, als ik iemand daarmee blij maak. Dat wordt dus tot en met 24 Juni 2118.
Mocht ik er in de tussentijds mee opgehouden zijn, wat waarschijnlijk is, of voor die datum het tijdige voor het eeuwige verwisseld hebben, wat voor deze weddenschap op hetzelfde neerkomt, dan vervalt de weddenschap.

Wie weet kan mijn voortijdig heengaan op deze wijze in bepaalde kringen voor extra opluchting zorgen. Wie weet knalt een slechte verliezer mij daags voor het verstrijken van de fatale datum neer.
Ook dat is al eerder vertoond. Toen ging het ook om een Fortuyn.

Nu even terug naar de betreffende portefeuille. Daar hebben we, zoals trouwe en tevens betalende lezers van De Kapitalist weten, vorige week twee aandelen uit verwijderd. Deze week komt er, sorry voor al het leeswerk maar we zullen het kort houden, een nieuwe flash uit. Of we laten gewoon De Juli Kapitalist wat eerder uitkomen.

In dat nummer gaan we aankondigen wat mijn conclusies zijn van de lunch met Gennen McDowell, Übergatenboorder van Xemplar, het uraniumbedrijf uit Namibië.
Mocht u proletarisch beleggen en kansarm op de wereld zijn gekomen, dan leveren wij u hierbij geheel gratis en voor niets de sterk nivellerende conclusie: wij verkopen niet en hij mag vaker langskomen.

We gaan ook in op een grote positie die wij gaan aankopen. En waarom. Het is een complex verhaal maar de bottom line is ook voor de eenvoudigen van geest gemakkelijk te volgen: wij kopen ons suf.

Onze vriend “Dooter” Vermeulen zoekt een nieuw wit heet exploratie aandeel. Even een paar details als u mij toestaat.
De t van Dooter wordt uitgesproken als een d, zoals de d van Dude in The Big Lebowski – dit voor wie hem wil bellen en zich niet graag al bij het eerste gesprek belachelijk maakt. Voor de strikt kansarmen onder ons, het middelste deel van The Plunger wordt op zijn Engels uitgesproken. Mail maar liever als u twijfelt. En voor sommige correspondenten die maar hardnekkig doorgaan hierbij een mededeling die ik jaarlijks herhaal: mijn voornaam is niet Michiel. Crum, Dwarshuis en Schmull kunt u daarentegen gewoon in het Nederlands uitspreken.
Wellicht verklaart dit een deel van hun populariteit.

Hebt u gezien hoe Inveztor, gestuurd door de magische gedachten van Martin Crum de tweede plaats in de hitparade voor analisten bereikte ? En dat de eerste plaats heel eentonig ook was weggelegd voor Crum ?
Als u hem wilt feliciteren (hij doet alsof hij daar niet gevoelig voor is maar hij is dat natuurlijk wel) dan kan dat alsnog deze week, mail iets leuks naar Crum@inveztor.nl.

Had u Martin’s ideeën niet gevolgd, dan liep u een vette 33 à 35% per stuk mis. Het ging om “verkoop Samas” en “verkoop Spyker” en dat in een bullmarkt. Zorg dan in elk geval dat u er de volgende keer wel bij bent.

Dat kunt u het beste doen door snel een abonnement op De Kapitalist te nemen. En u weet het, als u een reductiebon voor KLM wilt van € 25 en u bent een Kapitalist, dan heb ik er één voor u.Long 1 reductiebon KLM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: