Zo’n dag hè, zo’n dag

Gelukkig heb ik mijn neef in New York nog. Wilde Goldman kopen bij de IPO maar is prijsbewust en vond het te duur. Dus pas gekocht toen het veel duurder was. Geprobeerd uit te leggen dat op een gegeven moment alles in de prijs zit. Maar dat Goldman natuurlijk wel de beste van de klas is, dus kopen als de hele sector in paniek is. Maar dat doen neven niet. Neven weten het altijd beter. Aan het begin van de cyclus heeft zijn vrouw, die zoals het hoort in NYC psychanalitica is, Bear gekocht, want ik had gezegd dat dat de goedkoopste was. Blijft het natuurlijk altijd een beetje, gezien de Bear cultuur, maar mijn neef loopt ook drie uur door NYC om goedkopere groente te kopen op een markt dus why argue.

Nu is Bear in elkaar getremd vanwege dat hedge fund schandaal met die subprime stukken. De hele Street is natuurlijk dolblij. Eindelijk een aangeschoten beer. Stukken downmarken, beer pakken. In de Middeleeuwen deden mensen dat ook al. Er verandert weinig.
Terug naar Neef. Wil nu weten of Bear een hold of een sell is.
Hé, dat is een didactisch moment.
Koop je een aandeel omdat het een sell is (ik wel soms, maar dat is een ander verhaal, dat is pas als analisten het op een “sell” zetten, dat betekent meestal capitulatie, goed koopmoment). Of is het dan een “hold” ?

Tja neef, wil je holds in je portefeuille ? Ik niet. Sells ? Nog minder. Dus je zoekt psychische steun. Iemand die zegt haal de trekker maar over ? Dan maar sell. Maar eerst even naar de chart kijken, je weet maar nooit. Zoals verwacht staat die op steun en is het technisch eerder een buy. Zelfs of juist voor iemand zoals ik die niet in TA gelooft behalve in die van Loef, is dat in elk geval duidelijk.
En weet je, als je toch te laat bent en het al een week in alle kranten staat, wat doe je dan nog ?
There’s time to be long, there’s a time to be short and there’s a time to go fishin’, zei Jesse Livermore.

Geen posities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: