Tafeltje Deq je.

Ik moet rennen naar de Deq lunch bij Laurent. Lunches bij Laurent zijn niet onprettig en het restaurant ligt in een aangenaam park op loopafstand van mijn appartement. Maar ik zit buiten de stad en ga mij proletarisch, per openbaar vervoer, begeven naar de herberg die het grootste aantal CAC 40 tafeltjes heeft. Wij hebben gelukkig een zaaltje waar onze tafel gedekt staat. Aan de orde is DEQ, een casino technologiebedrijfje waar ik in zit. Ik wil graag dat mijn jonge collega’s, The Plunger en Vermeulen, hier iets over gaan schrijven. DEQ heeft, zoals dat hoort, geen analisten coverage of heel weinig.

Inmiddels heb ik mijn stuk voor de hedge fund nieuwsbrief al geschreven. Een profetisch stuk, al zult u mij niet zien schrijven dat er iets van waarde in staat, ik zou niet durven. Maar wel iets profetisch. Kijk zelf, het ding is gratis, wat let u als zuinige Nederlander ?

Vandaag is het openbaar vervoerdag dus, en ik ga de statistieken over persoonlijke hygiëne in Frankrijk, waar mijn zoontje me gisteren op vergastte, aan den lijven ondervinden, als u me deze woordkeus toestaat.
En over gratis nog even het volgende. Als ik niet heel veel geld reken doe ik dingen gratis. Goede doelen en zo. Miljonairs en bankiers mogen betalen, want die hebben geld.

We gaan dat een beetje aanpassen. Donderdag komt mijn favoriete partner mij ophalen in die prachtige Rolls Silver Cloud 1956 met beschaafde chauffeur. Wij gaan lunchen in een hoofdstedelijke versie van Laurent, met een heel, heel Gallische kookstijl. Beetje over de top maar heel lekker.
Wij gaan het hebben over een ontwikkeling die een eind gaat maken aan allerlei gratis bezigheden.
We gaan het hebben over Helping Hands, de organisatie die ik met linker- en rechterhand ga helpen. Helping Hands helpt de 70.000 Holocaust slachtoffers die in Israel creperen zonder voldoende eten en medische zorg.
Nog afgezien van wat ik zelf doe kunt u meedoen.
Heel eenvoudig.
U kunt me voor ongelooflijk veel geld boeken.
Maar ik kost niets, integendeel. Alles gaat naar Helping Hands en niets via mijn rekening.

Met een beetje geluk kunt u dat geld vervolgens heel snel terugverdienen door gewoon een paar van mijn ideetjes na te spelen. Niet stelen. Dat is alleen voor de mensen die mij uitnodigen om gratis voor miljonairs op te treden.
Miljonairs met potlood in de aanslag, u kent dat wel.

Soms is dat naspelen zo gemakkelijk dat zelfs de meest talentloze prutser er nog iets aan overhoudt.
Ik ga die aardige mensen van Inveztor vragen of ze een hoekje willen inruimen om dit allemaal aan te kondigen.
Ik ben dan ook hard aan het werk om een paar heel leuke presentaties te maken.
Er is er een die heet : Hoe u heel veel geld kunt verdienen, ook als u denkt dat u dat al doet. Leuk voor vastgoedjongens en andere Rugwindrijken.
En ik ga er een afmaken, hij is namelijk nog niet helemaal klaar, die “De Dode Papegaai en andere Spannende Verhalen” heet.
Vorige keer mislukte die vanwege een fout piefje en die Dode Papegaai, maar als dat ooit weer gebeurd dan krijgt u uw geld terug. The Plunger zegt dat het volgende keer op rolletjes loopt.
Ik beloof u dat die presentatie over geld gaat, u kunt er echt heel veel mee doen en ook allerlei dingen laten waar u nu mee verliest.

Ik ben ook bezig met een ander verhaal, waarvan ik de titel nog niet heb, maar het gaat over Geld en Geluk. Leuk voor wie filosofisch geschoold is, maar omdat in Nederland dat slechts een handvol mensen betreft, is die presentatie aangepast aan het niveau van de gemiddelde VVD kruidenier, en dat zijn er best veel, ook al stemmen ze tegenwoordig vaak voor Wilders.
Wie zich voor wil bereiden leze de recentste werken van Daniel Gilbert, Nassim Nicholas Taleb en wat behavioral finance stukken, dan komt u een heel eind.

U ziet het, genoeg werk aan de winkel. En dan heb ik u nog niet eens verteld waarom ik zo blij ben dat ik uit LB Icon ben gestapt.

Misschien iets voor een andere keer.
Long DEQ, Geld en Geluk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: