Opal, anatomie van een tocht langs de afgrond

Hieronder vindt u een deel van de introductie van onze analyse van de situatie bij Opal Energy, zoals we die vandaag in De Kapitalist presenteren.

uit De Kapitalist, Opal Energy flash van 8 Mei.

Zoals ik vaak schrijf is het essentieel van onze fouten te leren. We hebben het lesgeld immers al betaald.
Ik vermeld dit tot in den treure omdat het een concurrerend voordeel is wanneer je het doet.
Kijk eens om u heen. Wie doet het wel ? De dominante stijl is wegmoffelen, niet over praten, eventueel de relatie beëindigen, een medewerker ontslaan, zondebok zoeken en doorgaan.

Het is ook moeilijk om het anders te doen binnen een grote organisatie. Voor kleine organisaties zoals Inveztor is het een kwestie van je eigen aanpak kiezen en dit is de onze.
Na deze opening nu de verbinding met onze aandelenkeuze.

In onze portefeuille zitten we fout door een verkeerde keuze voor risico aandelen. Verhalen zonder cash flow maar met veel potentieel. Dat werkte de afgelopen jaren goed. Het ware beter geweest als we daar per 1 januari mee gestopt waren, maar dat hebben we niet gedaan.
Bleek fout. Grote, cashflow producerende aandelen hebben nu de voorkeur.


Bent u nog geen abonnee van De Kapitalist? Voor slechts € 449 profiteert u een jaar lang van de laatste stockpicks van onder andere Michael Kraland.In deze context zitten we ook in Opal Energy. Even snel terugdraaien naar April 2007. CEO Ron Oligney, die ik ontmoet had bij de start van Rock Well Petroleum, presenteert zijn gasexploratie bedrijf.
Opal is een herhaling van wat hij gedaan heeft bij gasbedrijf Cheniere, waarvan hij adviseur was. Van een tentje van niks ging dit bedrijf naar een beurskoers van $ 80, voor 2/1 split, tot het onlangs een daling inzette. Ik vermeld dit laatste feit om eventuele discussie hierover te vermijden. Cheniere’s daling staat los van de rest van dit verhaal.

Oligney’s presentatie van zijn bedrijf was indrukwekkend. Hij had een verzameling gasprojecten bijeengebracht die op het vaste land van Texas, of in ondiep water vlak voor de kust, een voortzetting waren van de grote olie- en gasvelden in de Golf van Mexico. Wel diep, op 30.000 voet, maar met multi TCF potentieel. Een TCF is een meeteenheid van een Trillion Cubic Feet waarvoor een potentiële marktwaarde van drie miljard dollar geldt. De waarde wordt ondermeer bepaald door de gemakkelijke aansluiting op het uitgebreide pijplijnnetwerk in Zuid Texas.

Oligney presenteerde negen projecten met een bijzonder grote kans dat …
Lees het hele verhaal en de Opal analyse in De Kapitalist die vandaag voor beurs uitkomt.

Michael Kraland


etf_logotype_small 20 gratis transacties op  Euronext? Probeer het nuDisclaimer Kraland: long Opal en Rock Well op het moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: