Commander Cody, The Lost Planet Airmen en Rock Well

Deze blog kunt u gerust overslaan. Behalve als u tot uw nek in de Rock Well aandelen zit, want Rock Well komt hierin voor. Maar hoe? En wie is Commander Cody?

Bertrand Leblanc, een Franse VC zat een keer naast mij in de bus naar Greybull. Greybull is het eerste Rock Well testveld in Wyoming. Het was in juli 2006. Ik herinner me de dag nog goed, want het was 11 juli, mijn verjaardag. Frans van Schaik kreeg die dag zijn eerste serieuze ruzie met CEO Mark See. Kort daarna kreeg ik argwaan en vertrouwde ik See niet meer. Toch duurde het nog meer dan een jaar voordat ik de andere beleggers en de commissarissen zover had dat ze het vertrouwen in See opzegden. Het bedrijf maakte een nieuwe start met de huidige CEO, John Hoak, een man waar je op kunt bouwen.

Leblanc had twee vrij grote iPods bij zich. Elk met 6000 nummers of 6000 bij elkaar, ik weet het niet meer, maar zo reisde hij. We begonnen wat namen uit te wisselen. Het gaat er in zo’n geval om je gesprekspartner een beetje de loef af te steken met namen die de ander niet kent en in mijn geval was dat Chris Smither.
Nou ken ik veel musici in de stijl van Smither maar Smither dus niet. Ik had toevallig net een concert van David Bromberg gedownload van zijn site (ja, betaald en wel) en Leblanc kende Bromberg van zijn werk met Dylan en verder niet.
Maar we waren in het Wilde Westen. Mijn favoriete western band van alle tijden is Commander Cody & The Lost Planet Airmen. Ik bedoel hiermee dat je niets aan country kunt vinden maar toch kunt aanvoelen hoe uniek deze band was. Hun beste line up en hun beste album is een live show, Live at the Armadillo World Headquarters, een legendarisch club in Texas.

Ik heb deze plaat jarenlang gedraaid, ben er mee vergroeid zoals je in je jeugd vergroeit raakt met muziek en heb hem onlangs weer gedownload.
Er is niets veranderd. Er is veel gebeurd, daar niet van, maar niemand heeft ooit nog zo’n plaat gemaakt, voor zover ik weet.
Commander Cody speelt nog steeds, Wat ouder, wat dikker en met een kleinere band dan toen.
Bill Kirchen was zijn gitarist. Een master of the Telecaster. Kirchen heeft zijn eigen band nu.
Commander Cody. Koop hun CD’s, vooral dat live album en hun greatest hits, zoals Mama hated Diesels en Hot Rod Lincoln. En Smoke, smoke, smoke that Cigarette.
Vlieg naar Denver, huur een open Mustang en speel die plaat down the highway.

Vannacht was weer een Rock Well nacht. Veel discussie met het bedrijf. De pre marketing begint over twee weken. Merrill komt dan ook met een studie. Die mag niet verspreid worden, regels. De analisten mogen zich ook niet met de marketing van de IPO bezig houden, regels.
Maar ze mogen wel die studie gaan marketen, opnieuw regels.
Wat een gekke wereld toch.

Luister eens naar Down to seeds and stems again blues van Commander Cody.
Om te huilen zo mooi.
My dog died yesterday and left me all alone
The finance company came and reposessed my home.
De roadshow komt ook naar Nederland.
Ik ben erg benieuwd naar de reacties van de instituten tijdens de premarketing ronde.
En ik ga een CD maken voor tijdens de roadshow.

Michael KralandDisclaimer Kraland: long Rock Well op het moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: