Pickens for President I

Niet één presidentskandidaat heeft een visie op de economie die niet met platitudes gepaard gaat. Niet één kandidaat noch de huidige president hebben een energie politiek.

T.Boone Pickens is een man die ik al bewonder sinds ik begon met beleggen. Hij was in die tijd, de jaren ’70, een succesvolle raider.
Mesa Petroleum was zijn vehikel en wat deed die gekke Boone ? Die pakte Big Oil aan, op zijn eentje.
In 1996 vond hij zichzelf opnieuw uit. Zijn verhaal is wonderbaarlijk. Hij is nu meer dan een miljard waard maar in 2000 was hij terug naar 3,6 miljoen. Pickens was 90% van het geld van zijn beleggers kwijt.Hij schreef een brief naar zijn beleggers om uit te leggen dat hij niet opgaf en het allemaal weer terug zou verdienen. Dat gebeurde ook. Want het jaar daarop ging zijn partnership van $4,2 miljoen naar $ 250 miljoen.
Pickens wordt volgende maand 80. Hij is nog steeds even ondernemend en als je hem over olie en andere energievormen hoort praten voel je hoeveel hij er van afweet.
Dit is de man om naar te luisteren als we een visie op energie willen ontwikkelen. Ook op windenergie, zijn grote project. En vergeet water niet. Pickens is de grootste watereigenaar in de VS.
In september komt een boek van hem uit hoorde ik. Snel een exemplaar aanvragen en in de vakantie lezen voor Inveztor.
Dit is mijn eerste blog in een serie over Pickens. Over de oil cut in Amerikaanse bronnen versus de Saoedi’s en de Russen. Over de olieprijs. Over LNG.
Het is nu te laat om door te gaan, morgen heb ik een trein om zes uur. Maar je krijgt wel energie van zo’n 80 jarige.
Hieronder staat een link naar een interview van een uur dat ik net beluisterde.
Voor de fans.

http://paul.kedrosky.com/archives/2008/05/09/great_t_boone_p.html
nvt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: