Gescalpeerd

Hedge funds gaan in groten getale op hun gezicht in juli, het is de slechtste maand in 5 jaar: -3%.

Ik heb het getal genoemd in mijn komende FD column waarin ik op de gekheid rond het verbieden van speculatie inga. De reden voor deze zwakte is natuurlijk de schade die is ontstaan door de draai in de short financials/long oil trade. Iedereen deed dit, het werd wat druk.
Er was geen ruimte meer om het verhaal rond Optiver mee te nemen. Dat werd groot gebracht maar naar mijn gevoel stelt het niets voor. Every scandal needs a scalp.

Terwijl Rainy River zo laag staat dat onze wenkbrauwen tot het plafond zijn opgetrokken, begint er teken van leven in de goud M&A markt te komen. Misschien is het darkest before dawn.
Anderszijds denk ik dat we het ergste van de huidige bearmarkt nog niet hebben gezien. Er zullen honderden banken omgaan in de VS. Niets om over in paniek te raken, dit is al eerder vertoond en Amerika bestaat nog steeds.

Geruchten, gesprekken, ideeën rond Ryland bereiken ons van alle kanten. Er gaat iets gebeuren. Het wachten is op een officiële aankondiging van flow rates in gas en olie.
Een grote partij toont belangstelling voor een al even groot blok.
Het zal wel september worden voordat er iets bekend wordt gemaakt. Intussen zullen we De Kapitalist gebruiken om onze abonnees op de hoogte te houden.

De dollar en de loonie (Canadese dollar, heet zo vanwege die vogel) lijken allebei te bodemen. Niet zozeer door eigen merites als wel door afname van relatieve zwakte.
Misschien dat we binnenkort een deel van onze hedge eraf kunnen halen.

Michael KralandDisclaimer kraland: long Ryland Oil, Rainy River op het moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: