Ben & Henk en het Ondoorzichtige Monster

Vanmiddag sloten we onze S&P, Footsie, Euro Top 50 en AEX index shorts met winst, zie het blog van The Plunger. We gaan short olie op $ 95 en zijn rond 1,427 weer long de dollar en short de euro gegaan.

We leggen de telefoon neer en kijken wat onze vrienden Ben en Henk aan het doen zijn. Het afgelopen weekend mocht ik van Henk even meeluisteren toen hij Ben belde. Ben was in een goede bui want hij had net een nieuwe televisie gekocht met een groot plat scherm.
"Dat je nog tijd hebt om naar die televisie te kijken Ben", zei Henk.
"Waarom niet ? Er is een game vanmiddag, moet ik zien. Of is er weer gedonder?", zei Ben.
"Als er iets fout gaat laat me dan even weten. Dan laat ik die helikopters komen en dan laten we gewoon pakketten dollars op de markt vallen, dan zijn ze weer even rustig."
"Wacht even", zei Henk, engiszins verbouwereerd. " Ik heb net een telefoontje van Dick gehad. Heeft hij jou niet gebeld dan?"
"Ja, maar dat doet hij elke dag, nu al maanden. Elke keer hetzelfde, ja sorry hoor, ik word daar depri van. Ik word een beetje moedeloos van die man. Ik hoor het wel als het doek echt dreigt te vallen."
"Ja maar Ben, daar ging het juist over, Lehman is kapot."
"Ja maar dat zegt toch iedereeen ? David Einhorn roept dat al sinds voor de lente begon. Ik vind het best hoor. Als het menens is bel ik de Air Force en dan komen de choppers.
Er is zometeen een rerun van Seinfeld overigens, die met de soep nazi, zet je tv aan. Goed beeld hoor, met dat platte scherm."

"Ben, dit kan niet, Lehamn is dood en ik heb Willumstad net aan de lijn gehad over AIG. Die komen $ 40 miljard te kort."

"Ja ok, ok, Lehman kapot. Fuld, dikke bult. Zijn we daar tenminste van af. Vorig weekend ook al verpest door die man met zijn gezeur. Die Erin was wel leuk maar die heeft hij ontslagen en sindsdien heb ik echt geen belangstelling meer voor hun gezeur. Wat een ellende op die balans zeg.
Blij dat hij klaar is, gaan de mensen morgen naar Merrill kijken, daar kan nog wel een pondje van af."

"Nee, dat is juist het goede nieuws. Thain is heel handig geweest, hij heeft Merrill net aan Bank of America verkocht. Het is getekend."

"Nou zie je wel, dat zeg ik toch al een tijdje. Dit lost zichzelf gewoon op. Hé, kijk eens, daar heb je George Costanza, ik zet het geluid even aan, lachen met George."

"Ben, verdomme, zet die tv nou even af. Dit is echt serieus. Wamu, zegt je dat iets?"
"Doe mij er maar twee. Eentje voor Anna. Voor mij extra wassabi."
"Ben hou nou op, heb je enig idee wat de markt morgen gaat doen?"
"Ja, ik denkt dat Altria weer een goede dag heeft."
"Nee, niet alleen jouw aandeel Ben, heel Amerika kijkt naar ons."
"Ja en ik naar hun, nu op extra breed scherm. Ha, Elaine heeft ruzie met de Soup Nazi."
"Ben, we moeten iets doen. Wat doen we met Lehman?"
"Laten lopen. Merrill ook."
"Ja maar Merrill is ok, Thain heeft een super deal gedaan, 40% boven de koers van vrijdag, anders zakte hij morgen 50%."
"Nou dan zie je toch dat het allemaal wel meevalt Henk?"
Klik.

Wordt vervolgd.
Disclaimer Kraland: short olie, short euro, long dollar, geen posities in overige genoemde fondsen op het moment van publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: